fbpx

Există atâtea idei și obiecte cu care îți poți decora locuința! Aproape că nu te limitează nimic, în afara stilului decorativ în care se regăsește interiorul căminului tău. Te-ai gândit să schimbi aspectul camerelor și să folosești lumina ca… element de decor care atrage atenția? 

Ce trebuie să știi înainte să începi

Ții minte cât de frumos se vede toată casa de fiecare dată când stingi becurile și aprinzi luminile din bradul de Crăciun? Lumina decorativă este folosită în mod special pentru a contribui la atmosfera din casă. O poți folosi ca lumină de veghe sau, pur și simplu, ca instrument pe care îl aprinzi atunci când ai nevoie de puțină relaxare.

  • Multe stiluri pot fi completate cu decorațiuni din lumină. Dacă ai camerele amenajate în zona retro, vintage, tradițional, shabby chic, rustic, chiar și industrial, poți apela la decorațiuni cu lumină. 
  • Pentru spațiile din stilurile victorian, minimalist, contemporan, scandinav, glam, marin nu se vor potrivi cu elementele luminate, deoarece distrag atenția de la numărul cât mai mic de accesorii.
  • Nu uita că vei avea nevoie să conectezi noile decorațiuni la o sursă de electricitate care să permită un consum constant, fără să se supraîncălzească. 
  • Amplasarea elementelor de lumină atrag atenția din punct de vedere vizual, așa că trebuie să alegi cu atenție locul în care vor fi montate și ce piese de mobilier sau accesorii se află în jurul lor. 
  • Indiferent de forma pe care o ia, lumina este lumină așa că își va pune amprenta pe atmosfera din cameră. Verifică cum arată independent lumina decorativă și dacă se potrivește cu cea care provine de la corpul de iluminat principal al camerei. 

Idei luminoase pentru decorul casei tale

Lumina de după tablou

Probabil că ai văzut deja acele becuri LED puse în spatele pereților, astfel încât să contribuie la confortul vizual exact atât cât este nevoie.

O metodă răspândită de a folosi lumina ca element decorativ este să cumperi un tablou – dintr-una sau mai multe piese – special conceput pentru a arăta bine și în lumină. Cu becuri amplasate strategic în spate, de-a lungul conturului, tabloul poate deveni o lumină de veghe impresionantă. 

★★★ Poți merge și mai departe și folosești chiar o aplică pe post de tablou. Disponibilă în culoarea bej, SENDERO spune o poveste chiar și atunci când becul este stins. 

Peretele mare și gol

Câți dintre noi nu avem cel puțin un perete în living sau alte spații, care nu este nici decorat cu tablouri și accesorii, nici nu pare în linie cu restul camerei? Dacă peretele se află în spatele unei canapele, atunci va fi și practic deoarece vei putea aprinde luminile seara, când ai nevoie de relaxare.

Achiziționează un șir de lumini și alege să acoperi peretele cu mici bule de lumeni. Designerii chiar vorbesc despre o artă a formelor și pattern-urilor făcute din șiragul de lumini.

★★★ Ce-ar fi să construiești cuvinte sau să conturezi un perete dintr-un șirag de lumini? Sau ce-ar fi să folosești un pendul exterior care pare să fie chiar rezultatul muncii tale? Acela este TOWNSHEND, un corp de iluminat surprinzător construit din stejar.

Farmecul becurilor decorative

Becurile decorative sunt niște accesorii speciale, pe care le poți lăsa la vedere și le poți pune în zone centrale ale camerei fără griji. Uneori, ai nevoie doar de un singur bec ca să captezi și păstrezi atenția oricărui privitor. 

Le poți atârna de pandantive, poți decora firele lor cu sfori, poți folosi un singur bec sau mai multe. Destul de populare sunt decorațiunile cu multe becuri amplasate organizat pe tavan. 

★★★ Becuri decorative în jurul oglinzii din cameră? De ce nu? Vei atrage atenția din punct de vedere al designului, iar lumina se va reflecta în restul camerei. 11755 este un bec tradițional, care te trimite în atmosfera anilor copilăriei fără să fie dificil de utilizat. Îl poți monta pe aproape orice corp de iluminat. 

Lumina din borcan

Ce poate fi mai inedit decât o sursă de lumină care nu are o legătură directă cu becurile? Poți să privești decorațiunile interioare dintr-un unghi diferit și să alegi să luminezi astfel de obiecte-surpriză. Încearcă să îți provoci imaginația și să decorezi plante sau borcane cu lumini. 

Alege plante care au nevoie de puțină apă și adaugă lumini de care te poți bucura seara. Această idee cu notă scandinavă este potrivită chiar și pentru plantele tip copăcel sau borcanele agățate de sfori.

★★★ Mergi și mai departe. Schimbă abajurul clasic al veiozei tale și decorează-l cu un șirag de lumini. Abajurul EGLO VINTAGE se va integra perfect în multe dintre stilurile de design interior.  

Stele mari pentru cei mici

Copiii se dau în vânt după decorațiuni. Dar scopul tău este să ai grijă ca ele să fie atât frumoase, vesele, colorate cât și educative. Așa că poți să decorezi întreg tavanul cu becuri pe care le aranjezi în forme de constelații.

Lumina este maleabilă, așa că ai multe variante pentru camera copilului. Poți alege să îi conturezi harta României pe perete din lumini și să lansezi o provocare să o completeze cu locurile unde mergeți. Sau să îi luminezi celui mic un colț întunecat și „înfricoșător” cu lumini instalate într-o formă veselă. 

★☆ Dacă copilul tău este încă mic, atunci aplica cu senzor vocal TINEO va fi o soluție discretă și practică ce nu va interveni în stilul decorativ.

Lumina este atât de utilă, încât vei adora să decorezi casa folosind-o. Nu uita că jumătate din farmecul corpurilor de iluminat țin de mentenanță, așa că asigură-te că praful care se poate aduna pe ele este șters regulat cu o cârpă uscată.

Relaxează-te în noua ta casă și observă efectele benefice ale luminii ambientale pe care tocmai ai instalat-o!

 

× Cum vă pot ajuta?