fbpx

Lumina poate avea un impact imens asupra stării de spirit, a productivității și a creării confortului în spațiul în care locuiți. Acest lucru este valabil pe tot parcursul anului, cu atât mai mult în timpul tranziției de la toamnă la iarnă. Aleile și interioarele pot părea brusc mai întunecate, iar pare mai dificil să obțineți lumina de care aveți nevoie pentru a găti, a lucra, a ajuta la teme sau pentru a vă machia. Cu unele schimbări inteligente, totuși, vă puteți lumina casa astfel încât să creați o atmosferă perfectă pentru orice activitate.

Începeți cu exteriorul

Dacă aleile dumneavoastră sunt dificil de circulat chiar și atunci când luminile de verandă și stâlpii de iluminat funcționează, ați putea lua în considerare iluminarea căii propriu-zise, pe lângă stâlpi, de preferat de înălțime medie și pentru dispozitive de fixare fixate chiar în alee sau în împrejurimile acesteia.

Oricât de puțină lumină în plus contează de fapt foarte mult în aer liber. De obicei, becurile de 40 de wați funcționează cel mai bine, iar orice corp de iluminat care depășește acest prag, mai mult va afecta vizibilitatea decât să o îmbunătățească.

Aranjați lumina în straturi

O cameră are nevoie de un amestec de surse de lumină la diferite niveluri pentru a crea un ambient cald și pentru a vă asigura că vă puteți concentra la activitățile pe care le realizați. Aceste straturi includ iluminarea ambientală de la corpuri decorative, cum ar fi un candelabru, pandantive sau monturi încastrate, precum și iluminare de accent și de sarcină – de obicei, o combinație de corpuri încastrate sau pe șină, aplice, veioze și lampadare.

În această perioadă a anului, s-ar putea să fie nevoie să vă îmbunătățiți iluminarea de sarcină, aducând o lampă de lectură suplimentară sau adăugând un accesoriu într-un loc în care pictați sau faceți puzzle-uri. Când se folosește o singură sursă de lumină, așa cum se întâmplă uneori cu corpurile încastrate, obțineți pete de lumină și întuneric care fac zona dificil de circulat.

Verificați abajururile

Luați în considerare schimbarea nuanțelor de țesături întunecate sau a celor albe mai vechi, care au îngălbenit, cu nuanțe noi de fildeș sau alb, pentru a aduce mai multă lumină ambientală în camerele dumneavoastră. Dacă preferați nuanțele din sticlă colorată, poate doriți să completați cu un accesoriu suplimentar pentru a vă lumina spațiul. Abajururile din sticlă transparentă în schimb, pot lăsa prea multă lumină să scape dacă nu sunt asociate cu becuri adecvate – nu mai mult de 40 de wați.

Creșteți temperatura

Ambalajele becurilor indică o temperatură de culoare, etichetată K, pentru temperatura Kelvin. În general, dar mai ales în această perioadă a anului, optați pentru becuri de 2700K sau 3000K, care oferă o lumină albă caldă, universală, calmă. Dacă optați pentru o temperatură mai puternică, lumina va avea o culoare mai rece, alb-albăstruie, care vă poate face casa să se simtă la fel de rece ca un peisaj slab luminat într-o zi de iarnă.

× Cum vă pot ajuta?