fbpx

Iluminarea tablourilor sau a pieselor de artă este esențială pentru a le scoate în evidență, în special seara. Citește mai jos cele mai recente sfaturi pentru iluminat, pentru a te asigura că îți expui în cel mai bun mod colecția. Iluminatul tablourilor se poate obține folosind diferite tehnici, pentru a crea un punct focal, pe timpul nopții.

Iluminează arta cu o lumină de sus sau un simplu spot

Luminile difuze, care se pot direcționa de sus, sunt un mod discret și eficient de a scoate în evidență piesele de artă. O varietate de unghiuri ale razei sau de becuri îți vor oferi posibilitatea să personalizezi efectul pentru fiecare mărime de tablou sau încăpere.

Alege cu atenție selecția mărimii razelor

Dacă folosești o lumină direcționabilă, de sus, este esențial să selectezi mărimea (lățimea) corectă pentru a ilumina piesa cu precizie. În principiu, vei folosi o rază îngustă pentru tablourile mici, raze medii pentru sculpturi (chiar și în mijlocul unei camere) sau trei spoturi cu raze largi pentru piesele mari de pe pereți.

Înrămarea exactă a piesei de artă

Cu ajutorul unui proiector de înrămare poți crea un efect cu adevărat magic, care îți dă impresia că piesa de artă este iluminată din interior. Avantajul unei asemenea soluții personalizate este că sursa de lumină este ascunsă aproape complet, fapt ce va contribui la impactul iluziei iluminatului din interior.

Poziționarea

Depinzând de aplicarea directă, iluminatul va fi poziționat fie pe tavan, fie pe perete, însă orice variantă vei alege, poziția va trebui ajustată pentru a relaționa cu tabolul. Spre exemplu, dacă montezi un corp de iluminat pe perete, încearcă să nu lași spațiu prea mare între acesta și tablou, întrucât peretele dintre acestea va deveni mai strălucitor decât tabloul în sine. Îți recomandăm consilerea profesională de la EGLO România, în cazul în care nu ești sigur cum să alegi poziționarea optimă.

Creează-ți look-ul

Toată lumina direcțională poate fi utilizată, depinde doar de câtă lumină este nevoie sau de înălțimea tavanului. Proiectorul de înrămare este recomandat pentru tablourile cele mai scumpe, în vreme ce spoturile de tavan pentru living pot fi o soluție perfectă pentru orice tip de tablou sau piesă de artă. Pe măsură ce poți alege din varii forme și mărimi, vei putea găsi corpul de iluminat perfect, care să se potrivească în interiorul casei tale.

× Cum vă pot ajuta?