fbpx

Vrei să afli care sunt culorile anului 2023 în design-ul interior? Ai ajuns exact unde trebuie! În articolul de mai jos vei afla exact pentru ce culori poți opta când vine vorba de alegerea decorațiunilor interioare și a mobilierului, pentru a crea cel mai plăcut ambient.

Verde

Verde
Verde

Am mai spus-o înainte și o vom spune din nou aici: verdele nu dă semne de dispariție în casele noastre și este un pariu sigur. Fie că optați pentru o salvie liniștitoare sau pentru un fistic palid – nuanța va rămâne la modă și în anii următori.

Ce face ca verdele să fie, de fapt, veșnic verde? Experții internaționali în culori susțin frumusețea sa în calitate de culoare neutră. Urmăriți această nuanță în tot ceea ce există, de la marmură la gresie și faianță și până la mobilier în anul care urmează.

Lavandă

O tendință de culoare emergentă care demonstrează puterea consumatorilor nou-inițiați din generația Z este creșterea nuanțelor moi și prăfuite de lavandă și liliac.

Experții, prevăd că această culoare va domina, pe lângă pereții noștri, mesele și mobilierul moale. Este o nuanță senzorială care se conectează la bunăstarea holistică și la optimismul digital. Această nuanță prezintă acel optimism prudent și evadare atât de necesar pe care oamenii îl doresc după pandemie. Chiar și în vremuri de criză bugetară, este imaginativă și creativă, dar vorbește și despre speranță și echilibru.

De asemenea, vorbește despre nostalgie. Putem observa că se potrivește cu crom, sticlă și alte suprafețe reflectorizante, un indiciu că anii ’80 s-au întors oficial.

Oranj

Portocaliul, după cum subliniază specialiștii, a rămas în mod constant „la baza totemului”. Dar cercetările recente au indicat că această nuanță este cu siguranță în trend pentru anul viitor. Tonurile saturate vor reveni totuși în declarații de culori solide, permițând noi forme de exprimare, cum ar fi portocaliul aprins. Și, în timp ce unii designeri ar putea opta pentru versiuni saturate ale nuanței pe pereți, mulți vor folosi pigmentul pentru a adăuga un plus la mobilier. Există oportunități creative de a pune culori împreună care îți pun la încercare imaginația.

Dar proprietarii de locuințe și designerii sunt atrași și de nuanțe mai pământii, cu tentă de teracotă. De fapt, conform ultimelor cercetări de tendințe, portocaliul ars a fost a treia cea mai populară culoare, după smarald și verde salvie.

Albastru prăfuit

Tendința de confort a fost majoritară pe frontul de design pentru case, de la forme amorfe la finisaje pufoase. De asemenea, apare și în casele noastre, în special prin intermediul albastrului palid și pudrat. Experții spun că aceasta exemplifică o dorință colectivă de calm într-o lume nebună. Albastrul cerului luminos și pudrat și pastelurile abia ascunse vor vorbi despre nevoia de moliciune și de echilibru și vor contribui la susținerea sănătății fizice și mentale. Între timp, se prevede că „albastrul franțuzesc” va apărea din ce în ce mai des în mobilier și accesorii. Cerul, aparent, este limita cu această nuanță de bun-simț.

Maro deschis

Maro deschis
Maro deschis, maro închis și bej

Uită de gri; maro este noul neutru al anului 2023. De fapt, toate varietățile acestei nuanțe confortabile apar în frunzele de ceai ale previziunilor de culoare. Maro deschis, maro închis și bej revin în actualitate datorită caracterului lor pământesc. Asta înseamnă că ne împământează și ne ajută să ne simțim mai conectați la frumusețea și proprietățile reparatoare ale naturii.

Înainte de a începe să vă amintiți de casele generice din anii ’90, luați în considerare versatilitatea bejului de astăzi. Ceea ce se observă în cazul neutrilor este că există multe alte nuanțe neutre care par să aibă o nuanță care iese în evidență. Editorii celor mai cunoscute reviste de design au observat, de asemenea, o varietate de finisaje cu aceste nuanțe în tendințe. De la lacuri lucioase de culoare neutră până la var texturat în spații de la bucătării la dormitoare.

Muștar

Preferați miere sau dijon? Oricare ar fi preferința dvs. pentru muștar, acesta este o opțiune pentru 2023. În plus față de culorile sus-amintite, culoarea kaki este parte a previziunilor specialiștilor pentru anul viitor. „Aproape ca o frunză de aur pentru pereții dvs., acest ocru bogat prezintă o nuanță echilibrată de verde și galben”, se arată în descrierea nuanței. O renumită piață online de mobilier vintage a înregistrat o creștere a căutărilor de articole de culoare muștar pe platforma sa. În ceea ce ne privește, am văzut varietăți de muștar peste tot, de la pereți la bucle texturate.

Rose

Rose
Rose

Perspectivele pentru anul viitor sunt roz, potrivit previziunilor de culoare – de la fuchsia strălucitoare la rozuri delicate, cu înclinații neutre. La capătul subtil al spectrului se află Redend Point, un gri-roz senin, ca fiind culoarea anului 2023. Această nuanță superbă spune o poveste despre căldură, explorare și importanța îngrijirii de sine. Totodată este exemplul perfect al neutrilor calzi, versatili și neașteptați care ne așteptăm să fie din ce în ce mai căutați în 2023.

Viva Magenta este, de asemenea, una din favoritele pentru 2023. Un roșu purpuriu vesel, care se simte în concordanță cu zeitgeistul digital-first și cu această idee de a avea nevoie de mai multă energie, mai multă viață și mai multă vigoare. Mauve face, de asemenea, mișcări, fiind un alt indiciu că vibrațiile anilor ’80 sunt în viitorul nostru. Ne place în mod deosebit într-o sufragerie ca o actualizare modernă, înroșită, a clasicei sufragerii roșu închis. Pentru cei care doresc să se cufunde în culori îndrăznețe, este grozav pentru un perete de accent, un tavan, mobilier vopsit sau ornamente.