Iluminatul unei camere de copii dă frâu liber unui element distractiv, pentru a crea din încăperea respectivă un spațiu pentru joacă și odihnă. Cu toate acestea, sunt câteva aspecte de luat în considerare, înainte să începi. În articolul de astăzi, te vom purta printre cele mai cool idei pentru a ilumina camera copiilor.

Ce trebuie să iei în considerare prima oară?

Așezarea mobilierului este primul aspect. Pat, șifonier, birou, probabil un covor pentru joacă, rafturi pentru jucării și cărți, poze pe pereți, toate pot fi un focus pentru iluminat. Aceste elemente te vor ajuta să identifici aspectele-cheie ale camerei și să le scoți în evidență cu lumină.

Ca exemple, poți avea în vedere:

Care e cel mai bun mod de a utliza lumina colorată?

Acest tip de lumină trebuie să fie folosită cu grijă, deoarece, deși combinațiile RGB (roșu/verde/albastru) pot fi extrem de distractive, ele pot crea sute de efecte, alături de lumina albă, iar culorile reacționează diferit cu materialele și suprafețele din cameră. Tocmai de aceea, îți recomandăm să apelezi la un designer de interior. Acesta va ști ce funcționează și ce nu, ajutându-te în același timp să creezi o cameră distractivă pentru copilul tău.

Care este cel mai bun mod de a ilumina pătuțurile?

Pentru paturile supraetajate, trebuie să ai în vedere o locație strategică pentru iluminat, astfel încât acesta să nu reprezinte un pericol pentru cei mici. Câteva aplice de perete, așezate la diferite înălțimi, pot arăta distractiv și pot asigura că patul de jos nu rămâne un spațiu întunecat.

De asemenea, și o bandă LED poate fi utilă pentru pătuțul copilului, aceasta dând o strălucire subtilă pe timp de noapte, sub formă de lumină de veghe.

Poți alege chiar și modelul proiectat pe tavanul dormitorului celor mici, sub formă de puncte, steluțe sau multe alte opțiuni. Iar acestea pot fi controlate în funcție de cât de luminoase le dorești.

Pentru pătuțurile de sugari, factorul-cheie este să eviți lumina directă în ochii acestora. Asta înseamnă că ar trebui să alegi un corp de iluminat flexibil, cu lumină indirectă. In acest mod poți avea control tot timpul, în special pentru hrănirea bebelușului noaptea sau pentru adormirea mai ușoară, seara.

Concluzii legate de camerele celor mici

Cu toate că aceste încăperi lasă loc imaginației și fanteziei, ar fi indicat să nu se exagereze cu luminile și culorile. Simplu e mereu mai bine. Iar dacă îți lipsesc ideile sau nu ești foarte sigur de ce iluminat este corect pentru dormitorul copilului sau copiilor tăi, apelează cu încredere la sfaturile unor experți, ce îți vor recomanda cu siguranță soluțiile cele mai adecvate.

Pentru mai multe sfaturi despre un iluminat corect, ne puteți urmări și pe Facebook sau Instagram.