Unul dintre cele mai cerute aspecte ale renovărilor este în legătura cu băile, iar acesta de obicei include și îmbunătățiri sau chiar schimbări complete ale sistemului de iluminat, iar trendul este îndreptat către soluții LED, special create pentru aceste încăperi.

Însă, de ce LED? Iată 5 motive pentru care luminile LED sunt perfecte pentru baie.

Prețurile sunt în scădere

Creșterea pieței de iluminat LED a determinat o scădere a prețurilor, atât la becuri, cât și la corpuri, astfel încât costurile unei renovări vor fi și ele mai scăzute. Poți opta fie pentru înlocuirea becurilor, fie pentru soluții complete, fie pentru elegantele oglinzi cu bandă LED încorporată.

Stilul este la putere

Aplica LED pentru baie moderna minimalista
Aplica baie EGLO VADUMI 97083

LED-ul e cool, atât ca trend, cât și ca atmosferă. Designerii de interior nu mai recurg la soluțiile clasice de tip duză-plus-bec, ci în schimb creează soluții moderne, ce îmbină granițele dintre funcționalitate și artă. Aplicele masive sunt deja învechite, fiind înlocuite de lumini minimaliste LED sau de benzi LED în jurul oglinzilor de la chiuvetă/cadă.

Calitatea luminii naturale

Primele lumini LED aveau o lumină sterilă, albă sau albăstruie, amintind de luminile birourilor. Becurile și instalațiile LED de astăzi imită lumina incandescentă până în punctul în care nu se mai deosebesc. Multe din soluțiile de iluminat sunt și dimabile, făcându-le alegerea perfectă pentru baie. Noile instalații LED sunt și mai mici, fiind mai eficiente, astfel că și proprietarii de case cu băi mici se pot bucura de lumina LED, fără să utilizeze corpuri de iluminat supradimensionate.

Conectivitate

Următorul mare trend pentru proprietarii de case va fi conectivitatea. Iluminatul LED poate fi controlat chiar de pe tableta sau telefonul tău, utilizând o aplicație. Ai uitat să stingi lumina în baie? Doar apeși un buton pe device-ul tău și problema s-a rezolvat. Chiar mai mult, și în afara băii, un sistem inteligent de iluminat îți poate face casa mai sigură, de la distanță.

Economii la energie

Noile reglementări de energie au forțat industria de iluminat să dezvolte soluții eficiente, care să scadă consumul, pentru următorii 10-15 ani. Unul din rezultate sunt becurile LED, care consumă mult mai puțin decât becurile incandescente, tocmai de aceea acestea sunt alese de către tot mai mulți proprietari de case.

Acestea sunt doar 5 motive pentru care luminile LED sunt perfecte pentru baie, însă tehnologia LED va continua să lumineze drumul, prin stil, eficiență și funcționalitate. Nu rămâne în spate, vino să vorbești cu noi despre cum îți poți schimba iluminatul băii tale și fii parte din revoluția LED!