O clădire bine iluminată se dovedește a fi cheia pentru o activitate îmbunătățită la lucru. Lumina influențează modul în care angajații se simt și muncesc și are un efect pozitiv asupra productivității dacă este aleasă atent. Iluminatul tehnic este folosit în mediile industriale și este important pentru atmosfera generală și pentru modul în care decurg activitățile din spațiul respectiv. Asigură-te că ai o lumină potrivită și că sursele de iluminat sunt alese în funcție de nevoile afacerii tale.

Cum iluminezi corect spațiile industriale

Când vine vorba despre depozite și hale, acestea au nevoie de o lumină puternică, direcțională, care să aibă capacitatea de a ilumina o suprafață extinsă. De obicei acest tip de clădiri sunt despărțite de puțini pereți și este nevoie de un număr ridicat de corpuri de iluminat pentru a acoperi întregul spațiu. Iată cum poți obține cele mai bune rezultate:

  • plafonierele tehnice asigură o lumină bine dispersată și sunt perfecte pentru a servi drept sursa principală de lumină dintr-o încăpere de mărimi extinse;
  • panourile LED sunt recomandate pentru spațiile înalte pentru că pot fi suspendate cu ușurință astfel încât lumina să fie distribuită cât mai aproape de podea;
  • spoturile tehnice se folosesc pentru a accentua detalii sau pentru a concentra atenția asupra unui anumit lucru important de sesizat.

În funcție de specificul afacerii ai nevoie de corpuri de iluminat aferente. Pentru fabrici este bine să asiguri corpuri de iluminat cu o lumină direcțională, îndreptată într-o anumită direcție, cum ar fi veiozele sau lampadarele. Astfel, angajații pot vedea mai bine și lucra mai atent la detalii. În halele industriale ai nevoie de profiluri aplicate și de panouri LED care să ofere o lumină suficientă pentru întreg spațiul.

Iluminatul în clădirile de birouri influențează angajații

Dacă vrei ca angajații să lucreze eficient investește în corpuri de iluminat potrivite, care să îi ajute să se concentreze, precum corpurile de iluminat tehnice

Experiența la locul de muncă trebuie să aducă angajaților mai puțin stres și mai mult confort, putând rezolva acest aspect cu lumina potrivită. Este recomandat ca în birouri să existe lumină rece – îi menține alerți și sporește motivația angajatului de a lucra un volum mai mare de task-uri, simțindu-se în formă pentru a rezolva cât mai multe sarcini. Sursele de lumină trebuie poziționate strategic, astfel încât să nu îi deranjeze:

  • în încăperile cu o înălțime mică poți opta pentru aplice de tavan care să nu ia prea mult din spațiu;
  • acolo unde încăperile sunt spațioase se potrivesc corpurile de iluminat suspendate sau voluminoase;
  • în spațiile amenajate pentru recreație poți folosi lampadare cu o lumină ușor caldă pentru a crea o atmosferă de relaxare.

Un mediu optim de lucru sporește eficiența

Iluminează corect spațiile de lucru folosind lumina în avantajul tău. Alege corpuri de iluminat care să favorizeze o vizibilitate sporită și alege lumina rece pentru mediile de lucru. Ține cont de aceste sfaturi în amenajarea clădirilor industriale, tehnice, de birouri și vei vedea o schimbare în afacerea ta. Eficiența pornește de la cele mai mici detalii așa că nu lăsa nimic să îți scape.