Fiecare terasă sau curte are nevoie de iluminat corect, care să pună în evidență spațiul exterior printr-un design potrivit. Două dintre cele mai căutate opțiuni sunt aplicele de exterior și stâlpii de iluminat. În cele ce urmează vom vedea unde se potrivesc cel mai bine și cum alegem varianta optimă.

Aplice de exterior

În general, acestea sunt foarte versatile, putând ilumina o gamă largă de terase, verande și curți interioare sau exterioare. Preponderent găsite în spațiile mai mici, mai intime, unde este necesară o lumină mai puternică. Pe o terasă unde se ia masa, o aplică este mult mai indicată, putând ilumina din partea de sus, pentru confort și eficiență.

Alegerea unei aplice inteligente poate fi o soluție excelentă, pentru a eficientiza consumul și pentru a da o notă deosebită locului unde va fi amplasată.

Aplicele pot fi amplasate strategic, în perechi, pentru a ilumina și marginile terasei, sau ale curții, lateralele casei sau chiar pe un balcon mai spațios, pentru o vizibilitate clară. De partea cealaltă, dacă se dorește un iluminat discret, intim, se poate alege o aplică cu lumină dimabilă, perfectă pentru efect.

Aplice de exterior EGLO ALAMONTE 3 900136

Stâlpi de iluminat

Aceștia se pretează foarte bine curților mari, spațiilor deschise, cu vegetație (fie pe marginile gazonului, fie printre arborii decorativi), având rol de ghidare.

De asemenea, putem alege varianta stâlpilor cu tehnologie LED, aceștia fiind potriviți atât pentru aleile de acces din fața casei, cât și pentru aleile unei grădini.

Stâlpii sunt totodată pretabili marginilor unei terase, pentru a ilumina uniform toată suprafața acesteia. În special pentru terasele amplasate în mijlocul unei grădini sau curți, aceștia pot fi alegerea perfectă.

Stâlpi de exterior EGLO RAVELLO 98724

Indiferent de varianta de iluminat aleasă, terasele, curțile și grădinile au nevoie de un iluminat corect, amplu și de calitate. Oferta este una variată atât pentru aplicele de exterior, cât și pentru stâlpii de iluminat.

Dacă nu ești încă sigur de varianta optimă pentru exteriorul casei tale, apelează cu încredere la sfaturile unor designeri profesioniști sau vino în showroom-urile EGLO din țară.