Cititul este o abilitate importantă ce își pune amprenta asupra personalității noastre încă din copilărie. Ne deconectează, ne aruncă în lumea imaginației sau ne arată drumul unui început de carieră.

Trăim în lumea digitalului

Oricât de benefic și la îndemână este să avem informațiile la un click distanță, internetul devine obositor, ba chiar ne afectează sănătatea mentală. Avalanșa de alegeri, tona de informații, adesea din surse nu chiar demne de încredere, poate să ne dea o stare de anxietate. Așa că, ce mod mai bun de a ne deconecta putem să găsim pe lângă citit?

Noi am aruncat un ochi prin stocurile noastre de veioze și mai în glumă, mai în serios, am făcut o listă ce conține veioze și cărțile lor pereche.

Am prioritizat designul și atmosfera dată de fiecare veioză. Am vrut să se potrivească cu subiectul cărților.

1. Harry Potter și camera secretelor – J.K. Rowling

J.K. Rowling ne ia de mână și ne aruncă în lumea magiei. Vedem cum tinerii magicieni își petrec viața de zi cu zi printre globuri și poțiuni magice și îi urmărim în timp ce urmează cursuri într-o școală cu aspect de basm. O carte perfectă pentru copiii de peste 10 ani sau pentru adulții nostalgici. Veioza potrivită pentru aceasta poveste o avem aici

2. Metro 2033 – Dmitri Gluhovski

Acțiunea se petrece într-o Moscovă distrusă de un atac nuclear. Un viitor distopic în care oamenii au fost nevoiți să se refugieze în tunelurile săpate pentru metrou. Obiectele de zi cu zi sunt readaptate, pentru a le folosi în cât mai multe scopuri. Această veioza care redă un stil industrial ni se pare potrivită pentru lumea lui Dmitri.

3. Douăzeci de mii de leghe sub mări – Jules Verne

Un roman clasic care anticipează descoperirea submarinului. Jules Verne ne plimbă prin lumea necunoscutului și ne face să ne mușcăm buza în timp ce plonjăm în marea de aventuri.  Veioza Eglo Upstreet ne adâncește în atmosfera dată de această carte.

4. Notre-Dame de Paris – Victor Hugo

Victor Hugo ne prezintă un subiect controversat – o tânără prostituată își practică meseria lângă cea mai impunătoare catedrală, iar arhidiaconul se îndrăgostește de ea. Această veioză cu detalii fine ne aduce aminte de arhitectura Parisului și ne face să intrăm în lumea lui Hugo.

5. Minunata lume nouă – Aldous Huxley

Huxley ne prezintă un viitor în care toată lumea este programată genetic să facă un anumit job la perfecție. O lume modernă, plină de posibilități, dar totuși apăsătoare pentru cei mai slabi de înger. Această veioză cu un design futurist și mai multe funcții incluse e tocmai bună pentru o carte care ne arată lumea modernă.

6. Arta de a călători – Alain de Botton

Alain de Botton este un filosof contemporan și autor de cărți. Subiectele lui primează felul în care interpretăm viața de zi cu zi. „Arta de a călători” ne oferă sfaturi pentru a obține o experiență cât mai plăcută atunci când plecăm la drum. Aceasta veioză ne arată că putem să găsim frumusețe în lucrurile simple, așa cum ne îndeamnă și autorul cărții. 

Cititul ne oferă o gândire analitică și ne ajută să ne concentrăm.

Deconectează-te și crează un loc cât mai plăcut pentru citit în casa ta. Noi te ajutăm să intri în atmosferă cu o gamă variată de veioze.