Este în regulă să nu le știi pe toate și nici nu trebuie, deoarece vei găsi specialiști care să te ajute în materie de design interior și corpuri de iluminat. Pe lista de preocupări ale oamenilor nu se află acest tip de subiecte decât atunci când aceștia sunt implicați în domeniu într-un fel sau altul.

Restul oamenilor nu au studii de specialitate în design, dar asta nu înseamnă că nu îți poți aranja casa cu gust de unul singur. Faptul că citești acum acest articol este un pas uriaș în demersul tău, așa că e timpul să trecem la treabă.

Identifică stilul general al casei tale

Dacă nu ai făcut această analiză până acum este cazul să îți rezervi câteva minute bune pentru a observa care este stilul ce predomină în casa ta. Nu ar trebuie să fie greu să găsești acest stil al casei tale pentru că este vorba de un sentiment pe care îl ai atunci când privești în ansamblu. Mobila ta este clasică, vintage, minimalistă sau modernă? Decorațiunile în ce stil se încadrează din cele menționate?

Analizează pe categorii precum:

  1. mobilă, 
  2. obiecte decorative, 
  3. culori predominante, 
  4. materiale predominante,
  5. poziționare.

Dacă vrei poți face această analiză pe fiecare cameră în mod individual. Un stil va fi mai predominant decât toate celelalte și astfel vei descoperi ce predomină în casa ta. Ține cont și de funcționalitatea fiecărei încăperi pentru a alege becuri potrivite – lumină rece pentru birouri și zona oglinzilor de la baie, lumină neutră în living și pe holuri, iar în dormitoare și spațiile dedicate relaxării lumină caldă.

Solicită părerea apropiaților

Uneori este indicat să ceri și altă opinie fiindcă a ta poate fi subiectivă, privită dintr-un singur unghi sau influențată de diferiți factori. Cere ajutorul membrilor familiei sau al prietenilor apropiați pentru a face o analiză cât mai realistă.

Roagă-i să încadreze diferite categorii de obiecte sau spații din casa ta într-un stil și observă care sunt cele predominante în răspunsurile lor.

Așterne pe hârtie dorințele tale

Probabil că ai o viziune despre cum arată casa perfectă pentru tine și cum trebuie iluminată, așa că enumeră pe hârtie câteva elemente, forme, culori și materiale care îți plac. Acestea te vor ajuta să găsești mai ușor corpul de iluminat potrivit atunci când faci cumpărăturile.

De asemenea, încearcă să te decizi în legătură cu forma corpurilor de iluminat. Gândește-te dacă preferi pendule, plafoniere, candelabre sau pur și simplu lampadare cu lumini subtile.

Corp de iluminat EGLO

Cere ajutor fără rețineri

Tu ți-ai făcut partea ta până acum, iar de aici este indicat să ceri puțin sprijin. Specialiști din domeniu te vor sfătui și îți vor propune soluții pe baza analizei făcute de tine și a listei cu preferințe și dorințe.

În plus, consultanții vor ține cont și de bugetul tău și vor veni cu propuneri realiste. Faptul că tu ai identificat stilul și nevoile din casa ta, oferă specialiștilor o imagine mult mai clară asupra situației și soluțiile vor apărea rapid.

Dacă ai decis să soliciți ajutor specializat trimite un e-mail pe adresa e-mail online.ro@eglo.com cu numărul aproximativ de corpuri de iluminat de care ai nevoie, stilul pe care îl preferi,  locul unde se vor instala, bugetul disponibil, orașul unde se află proiectul, numărul de telefon la care poți fi contactat, iar un consultant EGLO te va ajuta în cel mai scut timp.

Dă refresh casei tale cu corpuri de iluminat!

Schimbarea corpurilor de iluminat din casă nu este o activitate pe care o desfășori în mod constant, așa că este normal să ceri sfaturi. Documentează-te, analizează cu atenție și cere ajutor atunci când simți nevoia pentru că specialiștii îți stau la dispoziție.