Diferențele dintre generații sunt mai mici decât ai crede. Adolescenții adoptă foarte rapid trendurile mereu în schimbare și ușor pentru că atenția lor este îndreptată spre aceste subiecte, în timp ce adulții au preocupări diferite.

Trendul dictează viața adolescenților în materie de muzică, stil de viață, stil vestimentar și chiar în materie de iluminat. Platformele de social media joacă un rol important în propagarea acestora, iar adolescenții sunt activi mai tot timpul pe platforme precum TikTok, Instagram sau Facebook și acolo își găsesc inspirația.

De unde se inspiră adolescenții în alegerea corpurilor de iluminat? 

Poate că ai fost pus în situația în care copilul tău ți-a explicat ce vrea cu puține cuvinte și mai multe filmulețe sau poze din online. Acesta este un lucru bun fiindcă te ajută să înțelegi rapid despre ce este vorba.

Ce lumini își doresc de fapt adolescenții?

Când vine vorba de adolescenți, instrucțiunile privind alegerea corpurilor de iluminat sunt simple. Fie vei primi indicații precise de la copilul tău – cu exemple și modele concrete, fie intri pe platformele de social media. În fond, lucrurile nu sunt atât de diferite față de adolescența ta pentru că totul se rezumă la nevoia de apartenență în trend, de culori și jocuri de lumini, de elemente inedite și speciale.

  • Benzile LED sunt pe val, cum ar spune adolescentul tău, și sunt folosite pentru a contura unghiurile camerelor. Ele pot avea o singură culoare sau mai multe, pot ilumina în mod continuu sau pot realiza jocuri de lumini și culori. Roșu și albastru sunt culori foarte populare în rândul adolescenților când vine vorba de benzi LED aranjate în acest fel.
  • Forme geometrice, desene sau texte luminoase pe perete sunt realizate tot cu benzi LED și tot ele pot încadra piese de mobilier pentru un efect special.
  • Decorațiuni pentru ferestre sunt elemente destul de prezente în camerele adolescenților și trebuie să recunoști că arată bine. Atmosfera camerei este destinsă, iar spațiul se redefinește. Există instalații speciale cu diferite forme și culori pentru decorarea ferestrelor. Perdelele de lumini în diferite forme și culori sunt în vogă și apreciate de adolescenți.
  • Spoturile oglinzilor de la măsuțele de machiaj – fetele știu exact despre ce este vorba și vor afirma în unanimitate că nu se poate fără ele. Machiajul se realizează cel mai bine într-o lumină cât mai apropiată de cea naturală, așa că becurile cu lumină neutră sunt ideale.

Ia în calcul funcționalitatea când alegi corpurile de iluminat pentru adolescenți

Scoate din calcul momentele în care puștiul tău are nevoie de lumină doar pentru atmosferă și design și asigură-te că atunci când are de făcut teme, de învățat sau alte activități care necesită concentrare, are lumina potrivită pentru acest lucru. O veioză de birou cu lumină neutră sau rece trebuie să fie mereu prezentă în camera adolescentului pentru astfel de momente.

Sursa de lumină principală a camerei trebuie să fie reprezentată de un corp de iluminat poziționat central, dar care să nu atragă atenția prin dimensiuni excesive pentru că există riscul să acapareze restul camerei și a luminilor dorite de copilul tău. O lustră sau o plafonieră de dimensiuni medii în ton cu restul camerei și cu un bec cu lumină caldă sau neutră sunt alegeri ideale.

Stimulează creativitatea adolescentului cu ajutorul corpurilor de iluminat!

Dincolo de trend-uri și design, adolescentul are nevoie să își descopere propriul stil, propriile gusturi și trebuie încurajat să își exercite creativitatea. În plus, camera acestuia este spațiul lui propriu care trebuie să-i reflecte personalitatea.