Halloween este o sărbătoare împrumutată, însă care a reușit să dăinuie datorită caracterului său unic și în același timp bogat în elemente din diverse culturi. Halloween marchează sfârșitul verii, al „jumătății luminoase” și începerea „jumătății întunecate”, conform influenței celtice. Dacă ne inspiră mai mult varianta englezească, Halloween este sărbătoarea tuturor sfinților. Simbolurile și obiectele artizanale asociate Halloweenului s-au dezvoltat în timp. Indiferent de origini și parcursul istoric al acestei sărbători însă, ea are ceva atractiv, motiv pentru care a fost păstrată în ciuda originilor controversate.

Când ne gândim la Halloween ne vin în minte dovleci sculptați, fantome, monștri, schete și vrăjitoare,  personaje înfricoșătoare și în general un ambient care inspiră frică. Pentru a obține acest efect în casa dumneavoastră, fie că organizați o petrecere, fie că vă pasionează sărbătorile tematice, cel mai important element este lumina. Puteți avea toate celelalte elemente, la lumina incandescentă farmecul lor va fi redus la minimum sau va stârni chiar ridicolul.

Negru

Nu putem vorbi despre Halloween fără să ne imaginăm foarte mult negru, colțuri întunecoase și aranajamente de lumini care să stârnească reflexul pilomotor. Corpurile de iluminat negre sunt deja pe jumătate încadrate în decorul de Halooween. Dacă le mai adăugați și un element de decor specific, veți reuși foarte ușor să obțineți un rezultat care va impresiona. Partea cea mai bună este faptul că aceste corpuri de iluminat vor aduce o eleganță aparte casei dumneavoastră. Le puteți păstra la loc de frunte și după încheierea sărbătorii de Halloween.

Roșu sau portocaliu sunt alte două culori specifice Hallooween-ului. Puteți opta pentru corpuri de iluminat care au această culoare sau puteți folosi o sursă de lumină căreia să îi schimbați culoarea în orice nuanță de roșu doriți.

LED-uri și smart lighting

Când vine vorba de versatilitate, LED-urile ocupă loc de frunte, alături de becurile inteligente, în topul celor mai maleabile surse de lumină. Acestea pot fi folosite în orice corp de iluminat, în interior sau exterior, iar dimabilitatea luminii poate fi accesată foarte ușor.

Cu LED-urile și becurile inteligente sigur nu veți da greș și le puteți utiliza oricând, în funcție de tematică, jucându-vă cu intensitatea și culoarea luminii pentru a obține efectul dorit.

Lămpi solare

Atmosfera potrivită pentru Halloween se simte înainte de a intra în casă. Curtea este de fapt spațiul căruia îi trebuie acordată cea mai multă atenție. Spațiul din curte este unul ofertant! Poate fi transformat într-un cadru excepțional, cu imaginație și obiectele potrivite. Iată câteva lămpi solare care se vor încadra perfect în peisaj, indiferent de stilul celorlalte elemente care compun decorul: