Sărbătorile Pascale aduc lumină în sufletele noastre, însă tot trebuie să ne ocupăm de iluminarea, decorarea și amenajarea casei pentru această ocazie. De Paște toată familia se adună la masă, așa că trebuie să te ocupi îndeaproape de acest aspect. În plus, se apropie zilele călduroase și este timpul să pui câteva lumini și în grădină.

În acest articol vom vorbi despre cum să aranjezi masa de Paște, cum să iluminezi grădina și ce corpuri de iluminat să adaugi în locuința ta pentru a avea o casă pregătită de sărbătoare!  

Decorează masa de Paște cu lumină

De sărbători pregătirile încep cu câteva săptămâni înainte. Cu siguranță deja te-ai gândit la preparatele pe care urmează să le gătești pentru masa de Paște, la câți apropiați vor veni la masă, la cum vei colora ouăle și, probabil, la cum vei decora masa. La acest capitol ne-am gândit și noi deja la câteva soluții, pe care urmează să ți le prezentăm.

Paștele este o sărbătoare importantă, așa că merită să fie celebrată cu o masă plină de bunătăți, aranjată frumos și potrivit acestei zile. Pentru început, stabilește zona în care așezi masa. Poți întinde o masă în sufragerie, pe terasă sau poți așeza masa în zona de dining.

Pentru decorarea zonei mesei, avem pentru tine câteva decorațiuni luminoase care se potrivesc perfect cu atmosfera de Paște:

  • sfeșnice – fiindcă Paștele este „sărbătoarea luminată”, tradiția spune că locuințele trebuie să fie constant luminate. Fie că optezi pentru un sfeșnic din lemn sau unul din oțel, efectul vizual este la fel de captivant. Așază un sfeșnic la mijlocul mesei, dacă este rotundă, sau două sfeșnice apropiate de capetele mesei, dacă aceasta este dreptunghiulară;
  • veioze decorative – acestea au diverse forme și se integrează de minune în zona mesei. Le poți așeza pe șemineu, pe un raft al mobilei din sufragerie sau chiar și pe terasă, într-un loc în care consideri că este prea gol;
  • lumânări electrice – pot fi așezate, de asemenea, pe masă, pentru a crea o atmosferă caldă și relaxantă. 

Găsește-ți inspirația pentru iluminatul casei din cataloagele EGLO

Dacă pregătirile pentru Paște includ și reamenajarea locuinței, îți propunem să începi acest proiect cu o sursă de inspirație în minte. Cataloagele EGLO sunt locul în care găsești prezentate corpurile noastre de iluminat, becurile și decorațiunile așezate într-un cadru potrivit. În acest mod, poți să îți faci o idee despre cum arată corpurile de iluminat și despre spațiile din locuința ta în care acestea s-ar integra bine.

Cataloagele pentru iluminatul interior sunt împărțite pe stiluri de design, așa că îți va fi mai ușor să găsești produsele potrivite pentru tine. În plus, odată ce le-ai identificat, poți să mergi într-unul dintre showroom-urile noastre pentru a le vedea și în realitate. Fă-ne o vizită în showroomuri sau în magazinele partenere și alege-ți corpurile de iluminat preferate!

De sărbători este momentul în care poți face mici modificări la casă fără să te simți vinovat, căci sunt pentru o ocazie specială. Înlocuiește-ți corpurile de iluminat cu cele de la EGLO fiindcă sunt variate, atent lucrate, au designuri estetice și îți pot transforma cu totul locuința dintr-un spațiu obișnuit într-o casă frumos aranjată și echilibrată din punct de vedere vizual.

E timpul să iluminezi grădina și terasa pentru primăvară

Dacă vremea ține cu noi, poți să petreci timp cu familia de Paște chiar și în grădină. Ai nevoie doar de vreme călduroasă și de o grădină aranjată. Dacă nu ai apucat să te ocupi de acest capitol, ai ajuns în locul potrivit, căci avem o mulțime de idei pentru tine. Pentru început, poți arunca o privire peste catalogul Solar Luminaires pentru că aici sunt prezentate o mulțime de decorațiuni luminoase și corpuri de iluminat pentru exterior.

În continuare îți prezentăm câteva alternative pentru amenajarea grădinii și terasei cu ajutorul luminii.

Alege corpuri de iluminat pentru terasă care să contureze o atmosferă plăcută

Pentru zona terasei ai nevoie de suficientă lumină pentru a destinde atmosfera. Un spațiu întunecat, dominat de culori închise, nu este tocmai potrivit pentru un moment de sărbătoare. Asigură-te că terasa este bine iluminată pentru a te bucura de timpul petrecut cu familia până seara târziu.

Iată ce corpuri de iluminat poți integra în terasa ta:

  • pendule de exterior – le poți agăța de grinzi sau de tavan exact deasupra mesei, pentru că îți vor oferi mai multă vizibilitate asupra acestui spațiu. Este important ca masa să iasă în evidență pentru că este obiectul central al terasei, de obicei;
  • decorațiuni luminoase – acestea vor atrage atenția și vor înfrumuseța terasa. Agață ghirlande luminoase pe pereți, un sfeșnic pe masă și câteva decorațiuni în spațiile libere și în acest mod creezi armonie luminoasă pe terasă;
  • aplice de exterior– este bine să ai pe terasă mai multe surse de lumină, iar aplicele de perete sunt perfecte pentru a dispera lumină din mai multe puncte. Așază câteva aplice pe un singur perete sau pe doi pereți paraleli pentru a crea echilibru.

Decorează grădina cu lumină cu ajutorul corpurilor de iluminat decorative

Pune-ți în valoare grădina scoțând în evidență elementele centrale: zona cu flori, copacii, aleile, decorațiunile speciale (statui, fântâni)! Iată câteva soluții de iluminat care se potrivesc perfect în grădină:

  • lampadare de exterior – pot fi folosite pentru a delimita o zonă de alta sau pentru a ilumina mai bine aleile sau scările;
  • lămpi solare – găsești pe site-ul nostru zeci de modele decorative de lămpi solare în diverse forme care îți înfrumusețează grădina: flori, animale, felinare, becuri colorate și altele.

Comandă corpuri de iluminat de exterior de la EGLO și transformă-ți grădina într-un adevărat paradis!

Paște luminat cu sursele de iluminat de la EGLO!

Anul acesta luminează-ți masa de Paște, casa și grădina cu decorațiuni luminoase, becuri și corpuri de iluminat din gama noastră de produse!

Corpurile de iluminat atrag atenția și scot în evidență diverse zone din casă și din afara acesteia, așa că le poți folosi în avantajul tău, punând accente de lumină și creând efecte vizuale estetice cu ajutorul luminii

Găsește corpurile de iluminat pe placul tău pe site-ul egloromania.ro și descoperă cât de ușor este să îți faci casa spectaculoasă prin lumină!