Dacă vrei să oferi casei tale un aspect estetic, adus în contemporan, alege să reamenajezi cu surse de iluminat corespunzătoare stilului pe care vrei să îl abordezi. Modernizarea unei locuințe presupune adoptarea unor reguli simple de design care vor oferi un aer actual și plăcut casei tale. Integrează corpuri de iluminat potrivite în fiecare cameră pentru a păstra efectul vizual și pentru a încadra cu succes casa în curentul modernist.

Introdu stilul modern în casa ta

Pentru ca locuința ta să corespundă contemporanului, ai nevoie de câteva îmbunătățiri în ceea ce privește aspectul general al casei tale. Modernizarea presupune să te conformezi cerințelor actuale: linii drepte, simplitate și spațiu. Stilul modern este caracterizat, în designul interior, de un decor geometric, fără ornamente, și aceleași reguli trebuie respectate și când vine vorba de corpurile de iluminat.

Dacă vrei să ai o casă modernă, este esențial ca toate piesele din casa ta să se integreze în estetica pe care o abordezi. Sursele de iluminat sunt printre cele mai importante elemente ale locuinței, din mai multe motive: decorează casa, influențează modul în care se văd piesele de mobilier și decorațiunile și, în plus, contribuie la conturarea atmosferei. Dacă vrei să abordezi stilul modern, sursele de iluminat trebuie să respecte câteva reguli:

 • să fie cât mai simple și lipsite de elemente decorative;
 • să aibă diverse forme geometrice: rotunde, pătrate, dreptunghiulare;
 • culorile corpurilor de iluminat să fie neutre, metalizate sau colorate simplist, fără aglomerări de culoare;
 • corpurile trebuie să fie de impact, să scoată casa din anonimat chiar și prin simplitatea lor.

Alege corpuri de iluminat care să se potrivească stilului

Asigură-te că optezi întotdeauna pentru obiecte de iluminat diverse: aplice, plafoniere, spoturi, lampadare, pendule, astfel încât să existe armonie în casă iar lumina să fie generată din mai multe surse. În plus, corpurile de iluminat trebuie alese în funcție de cum o să le poziționezi:

 • pentru lumina generală dintr-o cameră ai nevoie de un corp de iluminat central, cum ar fi o plafonieră sau un pendul cu mai multe becuri;
 • pentru zonele în care vrei să aduci accente pe detalii precum colțuri, decupaje în pereți, pe tablouri sau alte obiecte, optează pentru un spot modern;
 • opțional, poți instala și corpuri de iluminat utile în activitățile zilnice: veioze de citit, lămpi de veghe, lampadare care să păstreze o lumină subtilă pe timpul nopții sau benzi LED pentru a crea o atmosferă plăcută.

Ce strategie stă în spatele corpurilor de iluminat

În alegerea corpurilor de iluminat trebuie să ții cont atât de stilul acestora, cât și de amplasare. Fiecare corp are nevoie de o strategie, o motivație pentru care să fie așezat într-un anumit fel:

 • lumina direcțională, care arată ca o linie dreaptă, orientată vertical sau oblic de pe tavan sau de pe perete înspre podea, trebuie să fie poziționată astfel încât să nu obstrucționeze vederea asupra zonelor importante din cameră. Spre exemplu, dacă ai în living un spot de perete, orientat în jos, el va lumina un loc restrâns, creând impresia că arată spre ceva important. Spotul poate fi poziționat greșit dacă lumina sa bate pe televizor, pe canapea sau pe pat, fiindcă deranjează privirea și îndreaptă atenția asupra unor zone care nu au nevoie de atenție în plus;
 • lumina generală, cea care iluminează în adevăratul sens al cuvântului o cameră, are ca principal scop asigurarea unei mai bune vederi asupra întregii încăperi. Orice colțișor trebuie acoperit de această lumină, astfel încât ochiul să nu aibă probleme în a percepe lucrurile. Optează pentru o plafonieră modernă cu mai multe becuri pentru a dispersa lumina în toată camera.
 • în bucătărie, corpurile de iluminat trebuie să fie gândite astfel încât să te ajute atunci când gătești. Asigură-te că spațiul de lucru are o lumină puternică, pentru a-ți spori atenția și a te menține alert. Dacă obișnuiești să te folosești mai mult de blat, așază pe perete câteva benzi LED, iar dacă utilizezi de obicei masa, optează pentru un corp de iluminat suspendat chiar deasupra ei;
 • în baie, lumina trebuie amplasată astfel încât să îți fie de ajutor: ai nevoie de o lumină generală, dar și de o lumină suplimentară la oglindă, pentru a te asigura că observi și cele mai mici detalii de la nivelul feței. 

Ce fel de lumină trebuie să genereze corpurile de iluminat?

Stilul modern este curat, pune accent pe spațiu deschis și forme perfecte. Pentru a te asigura că detaliile arhitecturale, mobilierul și obiectele de decor se văd așa cum trebuie, optează pentru o lumină neutră, ușor rece, pentru că aceasta păstrează culorile cât mai apropiate de realitate. Pe holuri, în bucătărie și în baie este indicat să folosești lumină mai rece, pe când în dormitor și în living este bine să alegi lumină caldă, pentru că te relaxează și creează o atmosferă plăcută.

Poți opta și pentru sisteme hibrid: folosește lumină rece la corpurile pentru iluminatul general și lumină caldă în cazul corpurilor secundare.

Bazează-te pe tehnologie în iluminatul casei

Pentru că actualitatea aduce în prim-plan tehnologia, poți să apelezi la trendurile populare în materie de lumini: iluminatul inteligent. Corpurile de iluminat dotate cu această tehnologie îți aduc numeroase beneficii:

 • control prin comenzi vocale;
 • poți schimba culorile și intensitatea luminii;
 • este detectată mișcarea, astfel lumina se aprinde ori de câte ori treci prin fața corpului de iluminat;
 • au funcția Day&Night;
 • poți opta pentru toate aceste comenzi din aplicația de mobil sau cu ajutorul unei telecomenzi.

Acum este mai simplu să controlezi aspectele ce țin de lumina din casa ta, iar cu o singură apăsare de buton îți poți personaliza culorile luminii și intensitatea acesteia după preferințele și nevoile tale. Iluminatul inteligent este o soluție practică ce îți facilitează viața și te ajută să adaptezi lumina în funcție de starea ta de spirit și necesități.

Iluminează casa practic și estetic în același timp

Corpurile de iluminat EGLO sunt punctul de plecare de la care începi modernizarea locuinței sau pot fi touch-ul de final după procesul de reamenajare. Alege surse de iluminat care să înfrumusețeze aspectul casei, dar care să te ajute și în activitățile zilnice. Lumina este o necesitate, însă acum o poți folosi și ca pe un atu în ceea ce privește aspectul general al încăperilor tale. 

Optează pentru corpuri de iluminat potrivite stilului modern, care să se integreze perfect printre liniile drepte și decorul simplist ale celorlalte elemente din casă. EGLO este soluția pentru un iluminat de efect, adaptat stilului tău preferat și, în același timp, inteligent!