Iluminatul corect este important pentru sănătatea și pentru productivitatea noastră, dar și pentru o atmosferă călduroasă acasă.

Dacă punem un bec sau o veioză în mijlocul casei nu este îndeajuns pentru a obține starea pe care ne-o dorim. Da, soluția pare simplă: e întuneric, luăm primul bec de la supermarket și gata, am rezolvat problema. Însă suntem siguri că ți s-a întâmplat de multe ori să mergi într-un spațiu public și lumina generată de singurul bec pus pe tavan să te sece de puteri. Sau de câte ori ai vrut să stai treaz până mai târziu în noapte, însă lumina slabă te-a făcut să pici ușor în lumea viselor?

După cum vezi iluminatul corect contează. Poate să te ajute să împlinești activitățile pe care ți le dorești cu brio sau poate să-ți strice toată ziua dacă nu este făcut cu grijă.

Noi am făcut o listă cu greșeli comune în iluminat, ca tu să poți sta departe de ele și să te bucuri de casa ta cu adevărat.

Nu se iau în considerare straturile de lumină

Este simplu să alegi un corp de iluminat central pentru a lumina o încăpere, însă făcând acest lucru furi din personalitatea camerei la care ai muncit din greu. O singură aplică deasupra capului te va face să te simți ca la birou.

Desigur, lumina din tavan își servește scopul, însă nu este suficientă. Ai nevoie de lumină ambientală și de corpuri de iluminat care te ajută să citești liniștit sau să petreci o seară cu familia. 

Dacă vrei să vizionezi un film cu siguranță aplicele puse la nivelul umerilor vor aduce nivelul de lumină necesar. 

Atunci când vrei să te cuibărești între pături, cu o carte bună în mână, lumina albă, puternică va fura din magia momentului. Astfel vei avea nevoie de veioze cu lumină caldă pentru funcționalitatea lor și pentru atmosfera dată.

Nu se aleg mărimile potrivite pentru corpurile de iluminat

Un candelabru prea mare, într-o cameră mică te va face să te simți ca Alice în țara minunilor după ce a băut acea poțiune care a făcut-o foarte mică.

Joacă-te cu formele și dimensiunile corpurilor de iluminat în funcție de câți metri pătrați are camera pe care vrei să o decorezi.

Același lucru este valabil și pentru o aplică mică într-un living mare. Pe lângă faptul că nu o să fie luminat suficient, nici culorile mobilei nu vor arăta așa cum vrei.

Se ignoră corpurile de iluminat smart

Atunci când poți să reglezi intensitatea luminii, viața ta capătă alt sens. 

Poți să folosești o lumină slabă dimineața imediat ce te trezești, urmând să o reglezi ulterior. 

Poți să creezi o seară romantică, cu ajutorul unei telecomenzi, alegând culoarea potrivită. Toate acestea cu un singur bec și EGLO Connect. Posibilitățile sunt nelimitate!

Nu se sting becurile

Nu consuma energie electrică lăsând lumina aprinsă pe hol, sau într-o altă încăpere pe care nu o folosești. Nimeni nu își dorește să irosească bani pe facturi, plus că ne dorim să fim grijulii față de planetă noastră. Nu are rost să consumăm resurse de care nu ne folosim.