Versatilă, utilă, puțin pretențioasă și extrem de folosită, lustra a devenit cel mai comun corp de iluminat. Regăsită în majoritatea imobilelor și încăperilor, creată pe diverse stiluri, din materiale variate, acest obiect este practic nelipsit în proiectele de design interior sau în magazinele de specialitate.

Faptul că este aproape în toate cazurile în centrul atenției, luminând aproape tot spațiul din jur, lustra a devenit mai mult decât un accesoriu, ba chiar în unele scenarii constituie elementul ce dă tonul unei încăperi. Iar alegerea ei, din mii de modele aflate pe piață, necesită consultanță profesională uneori.

Impactul tehnologiei LED asupra lustrelor

Pe lângă design, și tehnologia a făcut un pas important, în ceea ce privește lustrele. În special boom-ul tehnologiei LED a adus un suflu nou în modul în care corpurile de iluminat arată sau se comportă. Lustrele LED sunt deseori prima opțiune a multor designeri de interior, datorită simplității, aspectului modern și al eficienței lor. De asemenea, acum lustrele se pretează și la iluminat exterior, multe terase beneficiind de aceste corpuri de iluminat utile.

Cum alegem lustra potrivită?

Alegerea unei lustre este determinată de mai mulți factori, ce uneori se pot schimba în timp. Dintre aceștia, putem enumera modul în care este poziționată mobila, culoarea pereților și/sau a tavanului, stilul încăperii sau al întregului imobil, modul în care lumina de afară intră în cameră, plus multe altele. Legat de stilul încăperii, este ușor de imaginat că nu vom aduce o lustră cu abajururi vintage într-un living minimalist, rece și ultra-modern, cum de asemenea nu vom instala o lustră metalică cu LED, într-un conac clasic. Totul ține de păstrarea unei linii uniforme a designului, iar cu gama variată de lustre din magazinul online, fiecare stil va avea un corp de iluminat pe măsura viziunii sale.

Elementul principal din cameră

Ca element indispensabil într-un imobil, fie apartament, vilă, sau loc de business, lustra a evoluat astfel încât să satisfacă orice nevoie sau nișă. Cu un design variat, mereu în pas cu trendurile, adoptând mereu noile tehnologii, aceste corpuri de iluminat au reușit să treacă testul timpului, să rămână mereu relevante și dorite. Iar iluminatul a progresat odată cu ele, devenind tot mai clar, mai benefic, mai eficient și mai calitativ. Depinde doar de gustul fiecăruia, pentru a găsi lustra perfectă ce le va lumina casa sau afacerea.

Pentru a viziona întreaga gamă de lustre, cu sute de produse, oferită de EGLO România,puteți accesa acest link. Alege-ți modelul preferat chiar azi!