Iluminatul este unul dintre lucrurile esențiale, în fiecare casă. Acesta ne ajută în muncă, în relaxare, în tot ceea ce facem. Iată 8 sfaturi pentru un iluminat mai comod pentru ochi, pentru utilitate, pentru nevoile noastre de zi cu zi, în special când adăugăm lumini noi în casă.

1. Lumina naturală

Maximizați lumina naturală de zi. Perdele deschis la culoare, sau obloane / jaluzele ce se ridică. De asemenea, locul unde se mănâncă ar fi ideal să fie poziționat lângă o fereastră.

2. Straturi de lumină

În bucătărie, încercați să luminați suprafețele de lucru. Folosiți tot ceea ce puteți: Lustre joase, spoturi, benzi LED sub corpurile de mobilier. Scopul este mai degrabă de a crea straturi de lumină, decât să avem iluminatul dintr-o singură sursă.

Straturi de lumină

3. Lumini de joasă intensitate

Dormiți în întuneric complet sau folosiți lumină de foarte joasă intensitate. Nevoia de întuneric este la fel de importantă precum cea de lumină, astfel că un somn corect va ajuta la bunăstarea fizică și mentală, pe lângă odihna ochilor.

4. Lumini sub corpurile de mobilier

Nu folosiți lumini înăuntrul dulapurilor, iar pe cât posibil încercați să adăugați lumină sub acestea (vezi ideea 1, legată de corpurile de bucătărie).

5. Controlul luminilor

Gândiți-vă la felul cum veți controla luminile. Veți avea nevoie de mai multe întrerupătoare? Unde ar trebui să fie acestea, poate lângă ușă? Sau puțin mai jos, pentru a fi accesibile copiilor? Sau poate nu va fi nevoie de ele, deloc.

Controlul luminilor

6. Alege corpurile de iluminat cu atenție

În cazul în care construiți o cameră nouă sau faceți o extensie, nu lăsați iluminatul printre ultimele lucruri de rezolvat, ba dimpotrivă. Alegeți corpul în funcție de noul tavan și de accesul necesar.

7. Găsește inspirația

Inspirați-vă și din alte locuri, nu doar din magazine. Restaurante, baruri, hoteluri, toate pot fi surse de idei. Spațiile publice au mult trafic, tocmai de aceea, designerii acestora își vor asuma riscuri, iar alegerile vor fi multiple, în funcție de ce avem nevoie pentru casa noastră.

8. Spoturile

Spoturile ar trebui să fie ultima alegere. Desigur, sunt ieftine, dar uneori tind să pară plictisitoare.