Acest tip de iluminat este o metodă excelentă pentru a oferi lumină peste o suprafață de lucru din bucătărie sau o chiuvetă din baie. Atât util, cât și arătos, iluminatul sub corpurile de mobilier este mereu o idee bună, având un aspect modern, ce nu se va demoda pe termen lung. Simplitatea sa este unul dintre factorii determinanți prin care a devenit atât de utilizat și de necesar.

Iluminat liniar

Folosește benzi LED liniare pentru o strălucire consistentă de-a lungul suprafeței de lucru. Aceste benzi pot fi folosite alături de un difuser, pentru a preveni posibilele puncte reflectate de finisările lucioase. De asemenea, benzile dau consistență și o propagare uniformă a luminii, deci vei putea lucra pe fiecare parte a suprafeței iluminate.

Iluminat în jos

Luminile amplasate sub corpurile de bucătărie dau un plus de strălucire, ce poate fi utilizat atât în activitățile de zi, cât și pentru atmosfera unei seri târzii. Acest tip de iluminat este în special folositor când creezi designul unui plan deschis, cu spații multi-funcționale.

Iluminat din spate (cu sau fără culoare)

Iluminatul poate fi încorporat în spatele unui geam, pentru a crea un efect al cutiei de lumină, ce inundă spațiul de lucru pe toată suprafața sa. Poți merge chiar mai departe, adăugând o paletă de lumini colorate, pentru a schimba atmosfera, la alegere. Desigur, în locul sticlei se poate folosi un plexiglas de calitate.

Poziționare

În acest tip de iluminat, sursa de lumină nu trebuie să fie vizibilă, atât în varianta iluminatului în jos, cât și a iluminatului din spate. Fie că alegi soluții cu bandă LED sau lumini individuale sub corpuri, acestea trebuie să rămână discrete, lăsând lumina să joace rolul principal.

Cu o aplicabilitate largă, pentru orice tip de casă, sau pentru camere de diverse dimensiuni, versatil atât pentru bucătării, cât și pentru băi, iluminatul amplasat sub corpurile suspendate pe perete este o metodă excelentă de a scoate în evidență spațiile de sub corpuri și de a ajuta în diverse activități.

Alege-ți chiar azi stilul preferat și dă viață ideilor tale de iluminat!