O investiție într-un iluminat exterior de calitate este o modalitate prin care să adaugi valoare, îmbunătățiri și siguranță casei tale. Poți începe prin a vorbi cu un consultant în orice showroom EGLO România. Acești profesioniști sunt pregătiți să vadă imaginea de ansamblu, și să îți recomande un design care va ține cont de toate aspectele iluminatului, cum ar fi aleea, potecile, grădina sau intrările. Îți prezentăm în continuare câteva sfaturi și idei pentru iluminatul exterior care te-ar putea ajuta.

Unul dintre elementele necesare pentru a avea un iluminat exterior complet este lumina de peisaj: lumina pentru alei, grădină și chiar bandă LED pentru exterior, iar celălalt element este lumina decorativă de exterior: stâlpi, aplice, verandă și pereți / tavan.

Ai grijă la contraste

Secretul unui bun iluminat exterior este combinarea elementelor decorative cu iluminatul peisagistic, pentru a ilumina subtil atât exteriorul casei, cât și grădina, fără a avea contraste dure între lumină/întuneric. Rezultatul ar trebui să fie un bun-venit cald și luminos, nu ceva fulgerător și intens.

În general, primul element pe care îl întâlnesc vizitatorii este aleea. Dacă aceasta este lungă, va fi necesar să amplasezi câțiva stâlpi de iluminat, pe ambele părți, care să ghideze și să ofere simetrie. De asemenea, acest tip de iluminat descurajează atenția nedorită și ajută la securitate.

Stâlpi de iluminat exterior
Stalp exterior EGLO LATERNA 4 22472

Iluminează zonele de interes

Următorul pas este iluminarea intrărilor sau a locurilor de socializare de afară (grădină, piscină, verandă). Lumina de potecă este unul dintre cele mai slab utilizate tipuri de iluminat, cu elemente prea distanțate. Luminile solare par o idee bună, dar iluminatul rezultat poate fi insuficient, astfel că și benzile cu LED de exterior pot fi o opțiune viabilă.

Este de asemenea important să luminezi scările ce duc spre intrări sau verande. Luminile pentru scări pot fi instalate pe stâlpii verandelor sau pe fiecare parte a treptelor, în grădină. Astfel, este mult mai facilă deplasarea de pe alei, până la intrări, fără a fi deranjați de întuneric.

Fii creativ !

Elementele grădinii, de asemenea, îți pot oferi moduri minunate de a adăuga lumini subtile. Copacii pot avea lumini la bază, iar sculpturile sau tufele de trandafiri pot avea spoturi discrete. De asemenea, dacă avem decorațiuni acvatice, și acestea se pot ilumina în moduri cât mai inedite.

Partea creativă a ta poate fi exprimată cu obiecte de iluminat exterioare decorative. Alegerile sunt multiple, de la torțe clasice, la iluminat de pereți, sau obiecte pe stilul industrial. Corpurile de iluminat exterior sunt realizate să dureze ani, poate chiar decenii, iar proprietarii ar trebui să știe că o soluție mai ieftină ar putea costa mai mult pe termen lung. După ce stilul a fost ales, selecția corpurilor devine simplă. Spre exemplu, intrările funcționează bine cu o aplică de perete, pe fiecare parte a ușii, plus un corp atârnat deasupra intrării propriu-zise.

Corpuri de iluminat exterior

Aproape toate corpurile de iluminat exterior funcționează cu becuri LED, care consumă o zecime din energia becurilor clasice. Asta înseamnă că îți poți adăuga frumusee în afara casei, la costuri de consum reduse.

Less is more !

Un ultim secret al iluminatului exterior este simplitatea. Cea mai bună abordare este să faci un pas în spate, și să analizezi exteriorul casei în mod obiectiv. Ar trebui să îți poți face o impresie clară despre locurile unde iluminatul este necesar, și în ce măsură. Lumina excesivă este la fel de rea precum cea prea difuză, și mult mai costisitoare. Ca în multe aspecte ale vieții, soluția simplă este de multe ori cea mai bună.