Schimbări mari și motive de bucurie? Minunat! Pentru a le face memorabile, trebuie să le puneți într-o lumină potrivită!

Vă recomandăm să vă planificați iluminatul pentru o casă nouă, indiferent dacă porniți de la zero sau dacă veți lua luminile existente cu dumneavoastră, într-o casă deja construită. Când începeți să vă gândiți la planul dumneavoastră de iluminat, unul dintre punctele cruciale este dacă veți avea suficientă lumină în camere, în funcție de activitățile pe care le veți desfășura în fiecare dintre ele. Luminile au fost întotdeauna o caracteristică decorativă, dar nimic nu este mai rău decât încercarea de a vă relaxa într-o cameră în care nivelul de lumină este prea puternic sau prea slab.

Pare să fie un clișeu de design, dar iluminarea potrivită chiar reprezintă cu adevărat cel mai important  totul. Iluminarea afectează ambianța și starea de spirit a unui spațiu – faceți-o corect și întregul aspect al interioarelor dumneavoastră se va îmbunătăți. Iată 5 sfaturi și considerente pentru a crea o casă bine iluminată:

  • Luați în considerare înălțimea tavanului

Cunoașterea înălțimii tavanului este importantă atunci când alegeți corpuri de iluminat suspendate. Unele lumini vin cu cabluri sau tije reglabile, dar altele nu. Nu vă blocați cu o lumină care atârnă prea jos sau prea sus.

Ca regulă generală, partea de jos a unui corp de iluminat ar trebui să atârne cu aproximativ 30 până la 50 de cm sub un tavan standard de 2.5 m.

  • Iluminarea mesei

Când suspendați un corp de iluminat peste o masă sau o insulă de bucătărie, distanța recomandată de la abajur la suprafața mesei sau a insulei este de 70 până la 90 de cm. Cu toate acestea, dimensiunea abajurului face diferența. În general, o un corp de iluminat cu un abajur mai mic poate fi mutat mai jos, iar un abajur mai mare poate fi mutat mai sus.

  • Plănuiți ce doriți să obțineți

Luați în considerare preferințele dumneavoastră de iluminare în timpul fazei inițiale de proiectare a unei noi construcții sau renovări. De exemplu, dacă doriți trei lumini suspendate deasupra mesei, în loc de una sau două, ar trebui să țineți cont de acest lucru înainte de începerea construcției.

  • Decorați așa cum vă place

Adăugarea de lumini ca elemente decorative ajută la crearea unei atmosfere într-un spațiu. Cu condiția ca iluminatul general să fie deja instalat, utilizarea luminilor în loc de artă de perete poate fi o modalitate decorativă de a oferi iluminare ambientală.

  • Adăugați strălucire

Corpul de iluminat nu ar trebui să fie singura dumneavoastră preocupare – tipul de bec este la fel de important. Becurile cu halogen, fluorescente compacte și LED vin într-o gamă de nuanțe calde sau reci. La fel ca și culoarea pereților, tipul de strălucire pe care îl doriți este în mare parte o decizie personală.

Dacă pereții camerei sunt acoperiți în tonuri mai reci, îi puteți „încălzi” cu un bec care emite o strălucire caldă. Sau poate doriți o strălucire mai rece pentru a lumina un spațiu mai întunecat.