Ai petrecut zile, poate săptămâni ca să alegi canapeaua perfectă, dulapurile și elementele decorative din camera ta de zi. Le-ai aranjat perfect, dar parcă tot nu arată ca o cameră scoasă dintr-o revistă de design interior deși ai ales minuțios fiecare obiect în parte, până la ultima pernă decorativă. Acest lucru nu se întâmplă pentru că nu ai aranjat corect mobila, ci din cauza tonurilor date de corpurile de iluminat, care nu redau intensitatea luminii naturale și din cauza lipsei straturilor de lumină.

Sufrageria, una dintre cele mai folosite camere din întreaga casă

Aici petreci timp cu o carte în mână sau cu prietenii la un joc de societate sau un film, iar câteodată mesele mari în familie sunt luate tot în living. Astfel ai nevoie de corpuri de iluminat care pot să îndeplinească funcțiile potrivite pentru toate aceste activități, fără să îți obosească vederea. 

Este important să alegi înțelept dimensiunile corpurilor de iluminat. Dacă ai un spațiu mare, clar vei alege lustre sau pendule ca surse principale de iluminat. Într-o cameră mai mică vei opta pentru aplice ca să nu furi din spațiu. 

În sufrageriile care au tavanul la o înălțime medie, de regulă cele din blocurile de apartamente, sunt recomandate aplice de interior sau plafoniere. 

Nu îți face griji, nu este cazul să te duci cu gândul la aplicele clasice, rotunde și fără personalitate. Poți să îți pui în lumină mobila atent aleasă cu ajutorul aplicelor din gama vintage sau folosind plafoniere îmbrăcate în textilă pentru a obține un joc de culori plăcut.

Soluții pentru living-uri mari

Pentru livingurile spațioase, cu tavanul înalt, alegem corpuri de iluminat pe măsură. O opțiune clasică este lustra, care nu are cum să dea greș. Trebuie doar să alegi modelul care se potrivește cu stilul tău. Făcând parte din aceeași categorie, pendulele sunt și ele populare. Acestea se potrivesc în spațiile cu un tavan înalt și cu dimensiuni mici. Cele mai căutate sunt cele care au încorporate trei corpuri pentru că oferă dimensiune și un stil aparte.

Straturile de lumină îmbunătățesc starea de bine și sănătatea pentru că poți să le folosești separat, în funcție de ce îți dorești să faci. Practic, vei avea o cameră nouă pentru fiecare activitate în parte.

Pune accent pe detalii

Pe lângă lustre sau pendule vei avea nevoie de corpuri de iluminat indirecte, pe care le aprinzi atunci când vizionezi un film sau dacă vrei să accentuezi un anumit corp decorativ. 

Pune în valoare tablourile din casa ta cu ajutorul aplicelor drepte și redă atmosfera de la cinema cu ajutorul texturilor.

Scopul lor este decorativ și practic. Ochii tăi nu se vor simții obosiți pentru că vei face trecerea de la lumina puternică la cea difuză treptat.

Pentru serile liniștite în care vrei să înveți ceva nou sau pur și simplu să te relaxezi cu o carte vei avea nevoie de o sursă de lumină caldă care îți oferă intensitatea de care ai nevoie și în același timp se îmbină perfect cu restul decorului. Lampadarele de interior se potrivesc în sufragerie indiferent de dimensiunile ei. Dacă vrei să economisești spațiu poți alege un corp care are un singur picior. Te asigurăm că va arăta extraordinar. 

Orice stil ai alege, vintage, modern sau clasic, este important să așezi corpurile de iluminat pe straturi pentru a obține o experiență plăcută pentru fiecare activitate în parte și să nu neglijezi puterea de a ilumina a sursei principale de lumină. Cu cât te apropii de intensitatea luminii naturale, cu atat va arata sufrageria ta mai bine.