Am discutat într-un alt articol despre cum ne amenajăm și iluminăm grădina pentru a ne simți cât mai bine la noi acasă. Acum vom dezbate iluminatul piscinelor și spațiului din jurul acestora.

Cine nu își dorește o piscină, cât de mică, la îndemână, în propria curte, pentru a se relaxa în zilele călduroase de vară?

O piscină bine încadrată cu ajutorul corpurilor de iluminat oferă o atmosferă diafană și siguranță. Pe timp de noapte ai nevoie de corpuri de iluminat puternice, pentru a evita accidentele și, în același timp, plăcute vizual pentru a evidenția design-ul ales.

Ține cont că iluminarea zonei din jurul piscinei și a piscinei în sine se face cu ajutorul unui profesionist.

Noi îți oferim sugestii în acest sens ca să îți poți estima bugetul și designul pe care ți-l dorești, însă siguranța ta primează. ”Electricitatea și piscina”, luate împreună, nu pot să facă parte dintr-un proiect „do it yourself”.

Alegem led, halogen sau incandescent?

Becuri incandescente pentru iluminarea piscinei

Acestea sunt alese, destul de rar, ce-i drept, pentru efectul natural al luminii și prețurile mici la cumpărare, însă pe termen lung te vor costa mai mult din cauza consumului mare de energie și al duratei de viață destul de scurt.

Becuri cu halogen pentru iluminarea piscinei

Dacă vrei sa alegi becuri cu halogen, este important să știi că acestea se ard mult mai greu. Au o durată de viață de două ori mai mare decât becurile incandescente, însă nu se pot personaliza. Lumina generată de acestea se concentrează cu greu într-un singur loc, nu poți să alegi anumite culori, iar în plus, la rândul lor, consumă destul de multă energie electrică.

Becuri LED pentru iluminarea piscinei

Becurile LED au capacitatea de a emite orice ton și nuanță și pot concentra lumina emisă într-un anumit loc. Astfel devin eficiente în design-ul piscinelor din punct de vedere practic și vizual. Sunt mai scumpe la achiziție, însă au o durată de viață mult mai mare decât cele cu halogen sau incandescente și consumă foarte puțină energie. Cu toate că inițial par alegerea cea mai costisitoare, pe termen lung, LED-urile chiar te vor ține departe de cheltuieli suplimentare. În plus, dacă te folosești de EGLO connect vei avea posibilitatea să îți setezi oricând, orice culoare sau intensitate îți dorești folosind telecomanda sau aplicația de pe telefon. Cu ajutorul becurilor inteligente vei avea o experiență personalizată și eficientă din punct de vedere economic pe termen lung.

Cum iluminăm zona din jurul piscinei pentru a accentua arhitectura peisagistică

La o distanță sigură de piscină te poți ajuta de stâlpi exteriori de iluminat pentru a încadra zona piscinei, astfel vei crea o atmosferă specifică și vei delimita zonele curții tale ținând cont de activitățile pe care le ai. Cu ajutorul stâlpilor vei beneficia și de iluzia unui spațiu mai mare. 

În funcție de design-ul ales de tine, poți opta pentru pitici de grădină iluminatori care dau o atmosferă intimă sau poți să alegi direct stâlpi înalți pentru a separa total piscina de celelalte zone ale grădinii. Pe site-ul nostru, vei găsi o multitidine de modele de stâlpi de exterior.

Lampadarele de grădină aranjate în jurul piscinei și prin curte dau un aer jucăuș și cu adevărat unic, iar lămpile solare îți asigură o sursă de lumină constantă fără costuri adiționale.

Vara putem să ne bucurăm de cele mai multe activități în aer liber, iar dacă putem să organizăm câteva acasă suntem cu adevărat norocoși.

Tu cum ai ales să îți decorezi piscina?