Spațiul exterior al casei tale este la fel de important precum cel interior, dar din puncte de vedere diferite. Dacă în interior ai nevoie de lumină cu temperaturi și intensități variate pentru vizibilitate și confort, în exterior ai nevoie de lumină pentru vizibilitate și siguranță.

Atât în interior cât și în exteriorul casei, lumina joacă un rol important pentru sentimentul de siguranță al proprietarilor, dar și pentru designul spațiului respectiv. Așadar, dacă interiorul casei este bine luminat și pus în valoare, este timpul să iei măsuri în ceea ce privește spațiul exterior al locuinței tale.

Corpuri de iluminat interior vs. corpuri de iluminat exterior

Poți spune că ele au același scop de bază – iluminatul, și ai avea perfectă dreptate pentru că motivul pentru care au fost făcute este să ilumineze, dar ele diferă în funcție de spațiul pentru care sunt destinate.

Astfel, corpurile de iluminat interior trebuie să fie mai versatile și mai maleabile ca funcții în timp ce corpurile de iluminat exterior sunt făcute să reziste intemperiilor, să aibă durabilitate mare și au un grad mai mic de versatilitate. Tehnologiile moderne au permis o diversificarea modelelor de corpuri de iluminat și perfecționarea lor în funcție de scopul pe care îl au.

De ce este necesar iluminatul exterior?

1. Siguranță

Nu poate fi plăcut să ajungi seara acasă și să nu vezi pe unde calci sau care este calea spre casă. Ai nevoie de lumini exterioare pentru a avea vizibilitate pe timpul nopții și pentru a te putea mișca cu ușurință în jurul casei chiar și după lăsarea întunericului, fără a avea o temere constantă că te vei lovi sau împiedica de ceva sau că se poate strecura cineva pe lângă casa ta.

2. Atmosferă

Serile de primăvară, vară și chiar toamna timpurie sunt prilej de amintiri pe un fundal plin de lumini încântătoare. Firile romantice găsesc într-o asemenea imagine sentimente pe care nu le pot exprima în cuvinte. O curte sau o terasă luminată îți oferă o atmosferă caldă, prietenoasă și te poartă într-un trecut frumos, un prezent feeric și un viitor de basm. Merită din plin investiția cu amenajarea!

3. Design

Arhitectura casei tale poate fi pusă în valoare cu ajutorul luminilor. Dacă pe timpul zilei casa ta poate fi admirată din toate unghiurile, pe timpul nopții nu doar că poate fi vizibilă în continuare, dar poate fi pusă în valoare precum o bijuterie. Lumina de accent, jocurile de lumini și umbre, veiozele de exterior sau spoturile fac din grădina și din fațada casei tale o operă de artă.

Cum se aleg corpurile de iluminat exterior?

Există corpuri de iluminat realizate special pentru un anumit loc, cum sunt lămpile de perete exterior care se bucură de o mare popularitate. Sistemele de iluminat pot crea lumină ambientală pentru atmosferă și design sau lumină bine și foarte bine direcționată, de precizie, care au rolul de a ilumina o cale de acces și de a oferi siguranță.

Temperatura de culoare a corpurilor de iluminat exterioare se alege în funcție de nevoile tale. În general, lumina de precizie și bine direcționată, care are rol de siguranță este una rece, iar lumina care are drept scop atmosfera și designul poate varia.

Iluminatul exterior și corpurile de iluminat exterioare sunt o necesitate pentru că aduc elementul de siguranță de care fiecare om are nevoie, dar joacă un rol esențial și în designul spațiului exterior al casei fiindcă pune în evidență arhitectura acesteia. În plus, atmosfera serilor calde petrecute pe lângă casă este una de neuitat în luminile potrivite.