Sezonul luminilor a sosit! Dacă ești entuziasmat că se apropie Crăciunul și totul în jur începe să prindă viață prin luminițele colorate, atunci ar trebui să participi și tu la conturarea atmosferei festive! Luna decembrie este despre bucurie, sărbătoare, entuziasm și căldură, iar luminile frumos colorate sunt elementul esențial care nu trebuie să lipsească din decor. 

Corpurile de iluminat specifice Crăciunului, culorile și lumina difuză sunt tot ceea ce ai nevoie pentru a-ți decora locuința în spiritul sărbătorilor de iarnă. Pornește în vânătoarea de decorațiuni, ghirlande luminoase, coronițe și globuri pentru un Crăciun magic!

Unde găsești bradul perfect pentru Crăciun?

Pentru a avea o locuință în tematica de sărbători, trebuie neapărat să împodobești bradul de Crăciun. Alege un brad artificial pe care să îl păstrezi și pentru următorii ani, astfel încât să eviți să cauți mereu bradul perfect. Alege un brad înalt, dar care să nu ajungă până în tavanul camerei în care îl așezi pentru că va arăta inestetic.

Bradul trebuie să fie destul de solid pentru a avea stabilitate atunci când adaugi greutate de la bomboane și decorațiuni. Alege bradul în funcție de stilul casei tale, astfel încât să se potrivească în designul interior:

 • brad artificial alb – pentru casele moderne și spațioase, pe care să îl împodobești cu beteală și globuri în culori complementare;
 • brad artificial verde – se aseamănă cu unul natural, însă are avantajul că poate fi folosit peste 10 ani dacă îl depozitezi cum trebuie. Este bradul clasic de Crăciun ce poate fi pus în valoare prin decorațiuni simple, dar de impact.

Poți opta pentru un brad cu luminițele încorporate și astfel nu va mai fi necesar să te chinui să așezi instalația în fiecare an. În plus, brazii de pe EGLO au becuri LED, ceea ce îi ajută să lumineze un timp îndelungat, ajungând până la 50.000 de ore de iluminare. Astfel, te vei putea bucura de bradul tău de Crăciun mulți ani de acum încolo.

Poți împodobi bradul cu globuri luminoase, fulgi de nea, steluțe și reni care luminează, iar apoi tot ce îți rămâne de făcut este să completezi cu darurile frumos împachetate pe care să le așezi la baza lui.

Cum să intri în atmosfera de Crăciun cu ajutorul corpurilor de iluminat?

Dacă vrei să faci câteva schimbări în casa ta pentru a se potrivi mai bine cu perioada festivă, alege să integrezi corpuri de iluminat decorative. Sărbătorile de iarnă se petrec cel mai bine acasă, în familie, într-o lumină difuză și cu bradul luminând colorat. Adaugă în locuința ta corpuri de iluminat festive, care să transforme locul într-un spațiu cozy și comod:

 • lampadar cu steluțe – luminează subtil și poate fi așezat lângă brad sau într-un colț mai întunecat al camerei astfel încât să se vadă bine steluțele;
 • veioze felinar – perfecte pentru a decora biroul, dormitorul sau de pus sub brad;
 • pendul felinar – oferă un aer cald, de relaxare, potrivit pentru serile în care vrei să te bucuri de momentele cu familia într-un cadru liniștit;
 • lustre vintage – sunt corpuri de iluminat cu elemente decorative și un stil aparte – ușor elegant, dar în același timp boem; se integrează de minune în decorurile de sărbătoare.

Cum să aranjezi o masă aspectuoasă de sărbători?

Cele mai importante momente ale sărbătorilor de iarnă sunt mesele în familie. Pentru a te asigura că ai pregătit o masă reușită, trebuie să o decorezi corespunzător. Preparatele vor fi mult mai apreciate dacă te-ai străduit să realizezi și un aranjament pe măsură. Iată ce poți folosi:

 • decorațiuni luminoase – ai de ales dintre o mulțime de modele cu tematică de Crăciun care să îți facă masa mai frumoasă;
 • sfeșnice – sunt perfecte pentru decorarea mesei și se potrivesc cu atmosfera caldă. Poți alege între sfeșnice din lemn, alamă, crom sau cupru;
 • ghirlande luminoase – așază pe masă câteva ghirlande cu luminițe colorate sub formă de mănunchi.

Completează cadrul cu bucate alese și bucură-te de masa de Crăciun în familie!

Cum schimbă lumina aspectul interior al locuinței?

O locuință primitoare și complet pregătită de Crăciun este tot ce ai nevoie pentru a-ți petrece acasă sărbătorile, în familie. Joacă-te puțin cu luminile și găsește asocieri inedite între decorațiunile tale preferate pentru a crea un spațiu cozy și relaxant. Pornind de la corpurile de iluminat și până la brad, totul trebuie să fie în armonie.

Pentru a te asigura că nu obții un efect prea încărcat, încearcă să găsești elemente în culori asemănătoare și alege-ți o variantă de stil: ori în culori reci, precum alb, albastru, argintiu, ori culori calde, precum roșu și auriu. Dacă nu te poți hotărî, poți opta pentru corpuri de iluminat inteligente și decorațiuni cu luminițele controlabile prin telecomandă.

Vino în showroom-urile EGLO pentru a vedea cât de ușor se folosesc benzile LED inteligente, proiectoarele și celelalte corpuri de iluminat dotate cu această tehnologie. Vei putea schimba culorile, intensitatea luminii, și astfel poți crea o atmosferă festivă autentică. Montează bandă LED pe pereți, pe tavan, de-a lungul biroului sau blatului de la bucătărie și casa ta va deveni un spațiu confortabil și bine amenajat.

Ce se întâmplă cu iluminatul exterior în perioada sărbătorilor?

Dacă ai terminat de aranjat interiorul, este timpul să începi pregătirile și în exterior. Lasă-te inspirat de atmosfera festivă și apucă-te de căutat decorațiunile potrivite, precum:

 • proiectoare decorative – răspândesc fascicule de lumină în diverse forme pe pereții casei sau pe gard;
 • coronițe de Crăciun – bune de pus la poarta de la intrare ori pe ușă;
 • decorațiuni luminoase de exterior – găsești diverse modele cu personaje de Crăciun pe care le poți agăța pe pereți sau pe care le poți așeza în grădină;
 • ghirlande luminoase – se pot agăța pe sub acoperiș, astfel încât să contureze cu lumină forma casei. Poți opta și pentru furtune sau perdele luminoase.

Iluminează casa corespunzător pentru sărbători!

Petrece anul acesta Crăciunul într-un mediu plăcut și primitor, decorat potrivit atmosferei festive! Alege dintre diversele corpuri de iluminat, decorațiuni și brazi iar casa ta va prinde contur. EGLO te ajută să petreci sărbătorile mai frumos, în familie!