Viața e plină de minunății și este presărată cu evenimente care au rolul de a o potența și mai mult. Unul dintre aceste evenimente menite să reorganizeze întreaga existență a doi adulți este venirea unui copil. Acesta va deveni centrul universului personal al fiecăruia, iar preocuparea pentru bunăstarea lui un scop în sine.

E normal să vă doriți tot ce este mai bun pentru copilul dumneavoastră. Totul devine important! De la loțiunea de corp, legumele din care îi preparați mâncarea, până la tipul de lumină din camera în care doarme. Dacă alegeți lumina de veghe potrivită, odihna este garantată. Iar odihna este extrem de importantă pentru întreaga familie, cu atât mai mult pentru cel mai nou membru al ei.

Cu toate acestea, scopul luminii de veghe nu se restrânge la a veni în sprijinul noilor familii, ci ne este utilă tuturor. Luminile de veghe sunt un mod excelent de a îmbunătăți siguranța casei pe timpul nopții. De asemnea, acestea vă vor ajuta să păstrați factura la electricitate cât mai scăzută.

Luminile de veghe sunt, de asemenea, un instrument excelent de prevenire a căderii pentru persoanele în vârstă al căror simț al văzului este mai scăzut. Sunt ideale pentru iluminarea spațiilor din casă care nu primesc lumină naturală și pentru a menține iluminate holurile și băile pe timpul nopții.

Luminile de veghe potrivite ar trebui să ofere o suită de caracteristici care să completeze decorul și să răspundă nevoilor dumneavoastră de siguranță. Unele caracteristici pe care trebuie să le căutați atunci când faceți cumpărături pentru o lumină de veghe includ:

Senzor de mișcare/vocal

Luminile de veghe activate de mișcare se aprind atunci când cineva intră în raza lor de acțiune. În acest fel, nu trebuie să le porniți sau să le opriți, economisind energie și bucurându-vă de comoditate.

Senzorii de mișcare ai luminii de veghe din dormitor ar trebui să aibă sensibilitate mică pentru a preveni deranjarea somnului. Luminile din subsol, garaj și hol trebuie să aibă cea mai largă rază pentru a preveni împiedicarea în întuneric.

Lumina de veghe din camera copilului trebuie să aibă, pe lângă senzorul de mișcare, și senzorul vocal. Prin intermediul acestuia, adulții pot fi alertați când copilul are nevoie de atenție.

 Lumeni puțini

În mod ideal, o lumină de noapte ar trebui să aibă suficient de mulți lumeni pentru a vă ghida în siguranță prin casă, dar suficient de puțini astfel încât să nu vă perturbe ciclul de somn-veghe. Noi recomandăm lumini de veghe sub 50 de lumeni, iar pentru subsoluri și garaje, este posibil să aveți nevoie de un bec între 50-100 lumeni pentru a ilumina spațiul mai mare.

Culoarea potrivită

Culoarea luminii de veghe pe care o alegeți va depinde de spațiul unde urmează să fie amplasată. Luminile de noapte din dormitor ar trebui să fie roșii sau portocalii pentru a minimiza orice întrerupere a ciclului de somn, iar lămpile de veghe din holuri și băi ar trebui să aibă o lumină galbenă caldă pentru o iluminare ușor mai bună. Evitați lumina albastră sau albă, deoarece activează receptorii de lumină de zi din ochi și îngreunează somnul.

Află mai multe despre cum să alegi culorile potrivite ale luminii de aici.

Profil discret

Luminile de veghe au ca scop sporirea siguranței dumneavoastră în casă pe timp de noapte. Este recomandat să căutați lămpi de veghe cu un profil scăzut sau plat, care stau la perete dacă sunt montate sau aproape de priza de curent dacă este un plug-in.

Vezi aici produsele noastre, iar aici o secțiune dedicată special copiilor.