Lumina ne poate influența destul de mult emoțiile și productivitatea. Cercetările recente în domeniul ergonomiei arată că acest fenomen nu se aplică doar persoanelor sensibile la stimuli, ci tuturor.

Prin urmare, dacă încă lucrați de acasă, sau, după încheierea programului de la birou, vă place să vă continuați activitatea în biroul de acasă, acest articol este pentru dumneavoastră.

La sfârșitul lecturii veți ști cum să iluminați eficient biroul, astfel încât să reușiți să vă sporiți concentrarea și productivitatea. De asemenea, vă vom sugera câteva produse de iluminat EGLO care să fie atât practice, cât și estetice.

Sursa de lumină și corpurile de iluminat potrivite pentru birou

Alegerea luminii potrivite pentru birou depinde de suficienți factori încât să devină un obiectiv care să fie tratat cu seriozitate. E nevoie de o abordare diferită dacă aveți o cameră specială în care lucrați, sau dacă biroul dumneavoastră este orice suprafață unde puteți plasa laptopul. Pentru fiecare dintre aceste situații există soluții diferite. 

Cel mai important element în alegerea sursei de lumină, dar și a corpurilor de iluminat potrivite pentru biroul dumneavoastră, este spațiul în sine și, implicit, amplasarea mobilierului.

Criterii importante

1.    Poate încăperea destinată muncii de birou are suficiente ferestre, iar lumina naturală asigură un mediu propice defășurării activității. În acest caz, aveți nevoie de un corp de iluminat doar pentru a suplimenta necesarul de lumină atunci când este nevoie. De exemplu, dacă ziua cerul este înnorat, sau dacă vă face plăcere să lucrați la ore atipice. Cea mai bună soluție este o sursă de lumină direcționată, precum o veioză, un lampadar sau o lampă de birou.

2.    Poate munca dumneavoastră implică multă creativitate, iar când întâmpinați blocaje simțiți nevoia să vă schimbați spațiul de lucru. În acest caz, pe lângă corpurile de iluminat deja enumerate, puteți opta și pentru un corp de iluminat mobil, pe care să-l puteți transporta cu ușurință. În gama EGLO Connect puteți găsi un corp de iluminat mobil și inteligent, simplu de utilizat și extrem de eficient.

Tipul de lumină recomandat de către specialiști pentru lucru este lumina albastră sau albă. E bine să fie cât mai apropiată de cea naturală, cu o temperatură de culoare rece (6000-6500K), care ajută la concentrare. Desigur, puteți opta pentru o sursă de iluminat dimabilă, care vă permite să ajustați luminozitatea după cum doriți.

Înarmați cu toate aceste informații, cu siguranță veți reuși să alegeți tipul de lumină și corpul de iluminat potrivit pentru a vă putea desfășura activitatea cu entuziasm, într-un mediu care să vă inspire și care să vă crească productivitatea.

Vă invităm să vizualizați produsele EGLO și să alegeți ce se potrivește cel mai bine stilului dumneavoastră.