Corpuri încastrate

La fel ca în orice altă cameră și în dormitor este nevoie de iluminare generală. Iar cu ajutorul corpurilor de iluminat EGLO veți reuși să asigurați suficientă lumină pentru dressing, iar în același timp, să păstrați o atmosferă caldă și relaxantă.

Corpurile de iluminat încastrate pot fi controlate cu ajutorul unui dimmer. Astfel aveți posibilitatea să măriți luminozitatea în timp ce vă pregătiți să vă începeți activitatea într-o dimineață înnorată sau să o temperați seara pentru a vă pregăti de culcare.

Aplice

Aplicele de perete poziționate de o parte și de cealaltă a patului pot transforma obiceiul de a citi înainte de culcare într-o activitate cu atât mai plăcută. Regula generală pentru înălțimea aplicelor într-un dormitor este de 180 cm, cu unele ajustări dacă plafonul este mai mare decât media sau patul este mai jos de sol. Asigurați-vă că aplicele orientate în sus vor fi poziționate deasupra nivelului ochilor, astfel încât becurile să nu fie vizibile.

Ventilatoare de tavan

Ventilatoarele de tavan au o funcție dublă în dormitor: reglează temperatura și asigură lumina generală a camerei. Pentru un plus de eleganță, alegeți un kit de corpuri de iluminat având următoarele criterii: becurile fie sunt acoperite de o umbră, fie sunt direcționate spre tavan. Un ventilator de tavan controlat de o telecomandă lângă noptieră vă va împiedica să ieșiți de sub plapumă odată ce ați intrat în stare de relaxare înainte de somn.

Veioze

Veiozele asigură atât iluminarea generală, cât și cea direcționată. Așezată pe un sifonier, o veioză poate ilumina bijuterii și alte accesorii. Pe o noptieră, va oferi acces ușor la lumina de citit. Înainte de a decide să luați o veioză pentru noptieră, testați comutatorul pentru a vă asigura că este ușor accesibil și poate fi controlat fără a fi nevoie să vă ridicați din pat.

Lustre

Lustrele sunt folosite mai des pentru iluminarea bucătăriei. Dacă doriți să aduceți un aer fresh în dormitorul dumneavoastră însă, acestea cu siguranță vor potența aspectul oricărui design. Lămpile suspendate de ambele părți ale patului eliberează spațiul prețios de pe noptiere, iar agățarea lor deasupra sifonierului sau a măsuței de toaletă contribuie atât la designul cât și la funcționalitatea camerei.

Lampadare

Un lampadar este o alegere excelentă pentru un colț de lectură în dormitor. Alegeți unul care să fie focalizat în jos, pentru a obține o lumină direcționată eficient. Un lampadar oferă și flexibilitate de proiectare. Dacă decideți să rearanjați mobilierul, iluminarea din dormitorul dumneavoastră poate fi, de asemenea, ușor rearanjată.