Va rugam sa derulati si sa cititi cu atentie toate informatiile de mai jos privind conditiile de accesare si utilizare a prezentului Site, de vanzare a bunurilor/produselor oferite spre vanzare si de furnizare a serviciilor, denumite in continuare “Termenii si conditiile”, inainte de a utiliza Site-ul si/sau de a lansa orice comanda. Daca nu sunteti de acord cu oricare dintre Termenii si conditiile mai de mai jos, nu utilizati acest Site.

Va aflati pe pagina de internet www.egloromania.ro (denumit in continuare “Site-ul”), al carui proprietar unic este EGLO ROMANIA PRODEXIM S.R.L., care controleaza si opereaza Site-ul. Orice referire la “prezentul Site”, “acest Site”, “Site”, “magazin online” sau la alte expresii similare sau echivalente, cu sau fara majuscule, regasite in prezentul material si pe Site, va fi inteleasa si interpretata ca referire la Site-ul www.egloromania.ro, prin intermediul caruia vizitatorul, utilizatorul, cumparatorul au acces la informatiile privind conditiile de accesare a Site-ului, dar si la conditiile de vanzare a bunurilor/produselor si serviciilor oferite spre vanzare pe acest Site de catre Eglo Romania (denumite in continuare, impreuna sau separat, “Produsele”). Pentru a elimina orice interpretare eronata a acesti definitii, orice referire la “Produse” va fi inteleasa si interpretata ca facand referire inclusiv la serviciile oferite si la orice alte bunuri (e.g. accesorii) oferite de Eglo Romania spre vanzare pe Site.

Vizitatorul/utilizatorul/cumparatorul care acceseaza si utilizeaza Site-ul va fi denumit in cuprinsul prezentului material “Utilizatorul”, care mai poate fi regasit in cuprinsul Site-ului si sub denumirea de “Client”. Pentru a elimina orice interpretare eronata a acesti definitii, orice referire la “Utilizator” va fi inteleasa si interpretata ca facand referire la orice persoana care acceseaza si utilizeaza Site-ul, indiferent daca lanseaza sau nu o comanda. Utilizatorul poate fi persoana fizica sau persoana/entitate juridica (care acceseaza Site-ul prin una sau mai multe persoane fizice), si care, prin insasi accesarea, utilizarea si plasarea comenzii, isi ofera in mod explicit acordul de a respecta Termenii si conditiile ce fac obiectul prezentului material in privinta accesarii si utilizarii Site-ului si in privinta conditiilor de vanzare a Produselor. Raspunderea privind accesarea Site-ului si lansarea comenzilor se face pe raspunderea exclusiva a Utilizatorului. Informatiile puse la dispozitie Utilizatorului pe acest Site sunt cu titlu gratuit si pentru uz comercial, insa Eglo Romania isi rezerva dreptul, la propria sa discretie, fara o atentionare/informare/notificare prealabila a Utilizatorului, de a percepe si afisa un cost pentru anumite servicii.

Utilizatorul se obliga sa respecte legea in vigoare, Termenii si conditiile publicate pe Site, precum si dreptul de proprietate al Eglo Romania asupra marcii inregistrate, Site-ului si Produselor. Utilizatorul se obliga sa acceseze Site-ul si sa il utilizeze numai in scopuri si prin mijloace legale, in acord cu practica in domeniu, in scop comercial, abtinandu-se de la orice act sau practica de natura a aduce prejudicii Eglo Romania.

Eglo Romania, vanzatorul si proprietarul Site-ului

EGLO ROMANIA PRODEXIM S.R.L. are sediul social in Orasul Magurele, Str. Atomistilor nr. 1D, Jud. Ilfov, avand numar de ordine in Registrul Comertului Ilfov J23/104/2013, fiind identificata prin Cod Unic de Inregistrare 8863465, atribut fiscal RO, denumita in materialul urmator, precum si in cuprinsul Site-ului „Eglo Romania”.

Eglo Romania este proprietarul marcii inregistrate “EGLO” si al tuturor drepturilor de proprietate intelectuala asupra prezentului Site, inclusiv asupra conceptului, design-ului si continutului acestuia, dar fara a se limita la partea scrisa (textul), partea ilustrata (imagini, culori, clipuri, videoclipuri etc.). Orice referire, daca exista, in cuprinsul Site-ului la “marca apartinand Eglo Romania” sau “marca inregistrata” ori alte expresii similare sau echivalente, scrise cu sas fara majuscule,va fi inteleasa si interpretata ca referire la marca inregistrata “EGLO”. Sunt interzise: reproducerea, transmiterea, distribuirea, postarea, copierea, republicarea, incarcarea pe Internet, totala sau partiala, prin orice modalitate, inclusiv prin e-mail sau alte mijloace electronice, a continului Site-ului, fara acordul scris, prealabil si expres al Eglo Romania, inclusiv folosirea continutului Site-ului in alt scop decat cel comercial. Daca vreuna dintre aceste actiuni enumerate a fost intreprinsa si nu exista consimtamantul scris, prealabil si expres al Eglo Romania, atunci s-a comis o incalcarea grava a drepturilor de proprietate intelectuala a Eglo Romania. Orice prejudiciu adus Eglo Romania va fi reparat integral de cel vinovat. Eglo Romania isi rezerva dreptul de a-si selecta clientii.

Limita raspunderii Eglo Romania

Eglo Romania va selecta cu grija informatiile publicate pe Site, dar in ciuda tuturor eforturilor, Eglo Romania, nu poate fi responsabila pentru prejudiciile create in legatura cu datele si informatiile publicate sau mentinute pe Site (informatii care contin erori sau sunt inexacte ori neactualizate), acestea putand fi confirmate oricand de Utilizator cu unul dintre operatorii nostri, la numerele de telofon afisate pe Site. Informatiile despre Produse si Site se pot obtine telefonic la numerele afisate pe Site sau direct de la showroom-urile Eglo Romania mentionate in zona de Contact (denumite in continuare “Magazinele Eglo Romania”). Eglo Romania isi rezerva dreptul, la propria discretie, de a modifica sau actualiza in orice moment orice informatie publicata pe Site. Orice modificari la Termenii si conditii care v-ar putea afecta drepturile va vor fi facute cunoscute prin publicarea lor pe acest Site. Va recomandam sa consultati cu regularitate Termenii si conditiile pentru a va informa cu privire la orice posibila modificare. Prin accesarea si utilizarea Site-ului va exprimati consimtamantul expres si neechivoc cu privire la continutul modificat al Termenilor si conditiilor.

Eglo Romania nu raspunde pentru prejudiciile cauzate pentru nefunctionalitatea Site-ului si nu garanteaza ca nu vor exista intreruperi, erori, virusi sau alte componente daunatoare ori ca defectele vor fi corectate.

Utilizatorii, prin accesarea si utilizarea Site-ului isi exprima acordul expres si neechivoc ca folosirea Site-ului si cumpararea Produselor se face pe proprie raspundere. Eglo Romania acorda Utilizatorilor toate drepturile mentionate in prezentul material. Eglo Romania nu isi asuma responsabilitatea pentru descrierile si specificatiile Produselor afisate pe Site, acestea fiind puse la dispozitia sa de catre reprezentantii furnizorilor si producatorilor, ori de catre importatorii agreati de acestia.

Accesarea link-urilor postate pe Site se face pe raspunderea dvs. Eglo Romania nu raspunde pentru continutul site-urilor din aceste link-uri, indiferent daca link-urile respective apartin unor parteneri sau colaboratori Eglo Romania.

Eglo Romania nu raspunde in niciun mod si in nicio situatie daca nu respectati Termenii si conditiile in cazul unor pretentii de despagubire pentru costuri, pierderi etc.

Contact

Ne poti contacta telefonic sau in scris la numerele de telefon si adresele publicate pe Site, care sunt actualizate continuu.

Pentru orice abonare exista si optiunea de dezabonare, de aceea va rugam sa identificati campul/ zona existenta pe Site in acest sens. Dezabonarea are efect imediat si se face prin stergerea contului din magazin, impreuna cu toate datele tale personale. Toate adresele, comenzile si alte informatii vor fi sterse.

Comanda online

Online, Produsele Eglo Romania pot fi cumparate simplu si rapid. Pentru a inregistra cu succes o comanda, trebuie sa urmezi urmatorii pasi:

 1. CAUTATI Produsul dorit in campul special de cautare sau navigati in categoriile de Produse afisate in meniul principal.
 2. ADAUGATI Produsele in cosul de cumparaturi prin selectarea butonului „Adauga in cos”. Puteti adauga in cos mai multe Produse, din categorii diferite.
 3. Dupa ce ati adaugat Produsele in cos, puteti REVIZUI lista Produselor si cantitatea, putand sa RENUNTATI astfel la unul sau toate Produsele selectate.
 4. Alegeti modalitatea de LIVRARE a Produselor – prin curier rapid sau ridicare personala a comenzii din Magazinele Eglo Romania.
 5. Completati datele necesare pentru facturarea si livrarea comenzii. Daca aveti mai multe adrese de livrare, va rugam sa efectuati comenzi separate/diferite pentru fiecare dintre acestea.
 6. Alegeti metoda de plata dorita. Puteti opta pentru plata la livrare in numerar sau card, online cu card bancar sau transfer bancar.
 7. Inainte sa trimiteti comanda, cititi cu atentie Termenii si conditiile si, daca sunteti de acord cu acestia, bifeaza casuta „Accept Termenii si conditiile” ori renunta la lansarea comenzii;
 8. Dupa inregistrarea comenzii, vei primi un e-mail de confirmare.

Atentie! Inregistrarea comenzii nu reprezinta o comanda confirmata. Comanda este considerata inregistrata dupa ce primiti o instiintare de confirmare in acest sens la adresa de e-mail indicata de dvs. Dupa inregistrarea comenzii, noi o vom procesa si in termen de 48 de ore va vom confirma, tot la adresa de e-mail indicata de dvs., onorarea acesteia, dar numai dupa ce suma reprezentand intregul pret al Produselor comandate va intra in contul bancar al Eglo Romania. In acelasi mod, va vom transmite date despre momentul expedierii catre adresa indiata de dvs. a Produselor comandate. Instiintarile pot fi facute si mesaj text (SMS), dar nu este obligatoriu. Va vom instiinta insa daca vor exista impedimente de orice natura in privinta onorarii si/sau livrarii comenzii.

Modalitati de plata

Preturile Produselor si imaginile corelate acestora sunt publicate pe Site cu titlu informativ si pot suferi modificari neanuntate/neasteptate. Exista posibilitatea ca preturile si/sau promotiile/ofertele publicate pe Site sa nu mai coincida cu preturile si/sau promotiile din Magazinele Eglo Romania. Eglo Romania isi rezerva dreptul, la propria discretie, fara o atentionare/informare/notificare prealabila, de a modifica preturile Produselor. Promotiile/ofertele publicate pe Site au valabilitatea restransa la perioada anuntata, iar daca nu este anuntata o perioada de timp pentru valabilitatea promotiilor/ ofertelor, atunci Eglo Romania va onora comenzile in functie de stocul disponibil. Toate informatiile pot fi confirmate de catre Utilizator cu unul dintre operatorii nostri la numerele de telefon afisate pe Site. Toate Produsele sunt valabile intotdeauna in limita stocului existent/disponibil.

Plata Produselor se face prin una dintre urmatoarele modalitati:

 • Ramburs – plata integrala in numerar catre curier la momentul receptionarii Produselor – daca pretul Produselor comandate nu depaseste 10.000 lei tva inclus daca Utilizatorul este persoana fizica sau 5.000 lei tva inclus daca Utilizatorul este persoana/entitate juridica
 • La livrare cu cardul – plata integrala cu cardul 
 • Online cu card bancar. In cazul in care Clientul opteaza pentru plata online cu cardul a contravalorii comenzilor, contractului si/sau contractelor, autorizarea si remiterea spre decontare a tranzactiilor de acceptare card se realizeaza exclusiv prin intermediul societatii comerciale NETOPIA FINANCIAL SERVICES S.R.L. prin solutia integrata; NETOPIA FINANCIAL SERVICES S.R.L. este furnizorul Eglo Romania Prodexim SRL de solutie software de facilitare a comertului electronic adica servicii de plata, administrare plati si protectie antifrauda.

Sunt acceptate toate tipurile de carduri emise de banci romanesti si straine sub siglele VISA si MasterCard cu conditia ca bancile emitente sa le fi activat pentru plata online. De asemenea, sunt acceptate plati efectuate prin carduri de credit pentru plati in rate astfel cum sunt enumerate pe pagina cu informatii despre plati. Alte metode de plata sunt transferul bancar sau plata la livrare.

Eglo nu solicita si nu stocheaza nici un fel de informatii referitoare la cardul sau cardurile bancare ale Clientului, acestea fiind procesate direct pe serverele furnizorului de servicii de plata online.

 • Ordin de plata in contul Eglo Romania RO66 RZBR 0000 0600 0240 6260 deschis la RAIFFEISEN BANK.

Data platii este data creditarii contului Eglo Romania cu suma achitata de catre Utilizator ca pret al Produselor. Daca Eglo Romania nu intra in posesia intregului pret al Produselor comandate nu va livra Produsele. Pentru a intra in posesia Produselor comandate, pe lanfa plata pretului, Utilizatorul trebuie sa achite curierului costul de transport.

*) In cazul in care optezi pentru plata online cu card bancar sau prin ordin de plata, va rugam sa aveti in vedere ca daca nu v-am transmis instiintarea privind confirmarea comenzii in termenul de 48 de ore necesar pentru procesarea acesteia, suma de bani platita va fi restituita in contul tau in cel mai scurt timp posibil. Platile catre si de la Eglo Romania respecta conditiile agreeate cu procesatorul de plati.

Pretul final care trebuie achitat de catre Utilizator este dat de suma pretului Produselor comandate si a cheltuielilor de transport (acolo unde este cazul). Eglo Romania nu percepe taxe suplimentare fata de cele afisate pe Site. Inainte de a achita curierului alte sume decat cele afisate/communicate, va rugam sa ne contactati la numerele de telefon afisate pe Site, inainte de a efectua plata transportului catre curier.

Proprietatea asupra Produselor se stramuta de drept asupra Utilizatorului de la data emiterii facturii de vanzare a Produselor comandate pe Site.

Livrarea comenzilor

Prin curier. Livrarea Produselor se face oriunde in Romania la adresele specificate in comanda prin intermediul firmei de curierat rapid agreata de Eglo Romania. Daca aveti mai multe adrese de livrare, va rugam sa efectuati comenzi separate/diferite pentru fiecare dintre acestea.

Valoarea totala a transportului va fi afisata in cosul de cumparaturi inainte de plasarea comenzii. Inainte de a achita curierului alte sume decat cele afisate/communicate, va rugam sa ne contactati la numerele de telefon afisate pe Site, inainte de a efectua plata transportului catre curier.

Termenul de livrare al Produselor aflate in stoc comandate pe Site este de 48 ore de laprimitrea instiintarii de confirmare a comenzii la adresa de e-mail indicata de dvs. Eglo Romania isi rezerva dreptul ca, in anumite situatii, sa extinda termenul de livrare, in conformitate cu Termenii si conditiile. Daca nu veti putea fi contactat de curier in ziua si la ora stabilita pentru livrare, curierul va incerca pentru a doua oara sa va contacteze. Daca timp de 3 zile nu veti putea fi contactat de catre curierul nostru, comanda se anuleaza, iar o noua livrare se va face pe costul dvs. exclusiv, indiferent de valoarea Produselor comandate.

In cazul Produselor disponibile la comanda, dar care nu sunt in stoc, termenul de livrare al acestora variaza este comunicat de catre un reprezentant Eglo Romania. Eglo Romania nu poate garanta existenta pe stoc a tuturor Produselor, de aceea exista posibilitatea ca anumite comenzi sa nu poata fi livrate. Utilizatorul va fi informat prin e-mail sau contact telefonic.

In cazul comenzilor lansate in perioada sarbatorilor de iarna sau a sarbatorilor de Paste ori in perioadele in care avem reduceri mari de preturi ori promotii sau oferte, exista posibilitatea ca perioada de procesare a comenzii si/sau de livrare a Produselor sa fie extinsa cu cel mult 10 zile lucratoare. De asemenea, in cazul unor evenimente independente de vointa Eglo Romania, precum forta majora, razboiul, epidemii, proteste/revolte/greve si alte tulburari sociale/civice, incendii/explozii/inundatii, acte de terorism sau alte acte de violenta, actiuni guvernamantale si alte asemenea evenimente sau impedimente legale, Eglo Romania isi rezerva dreptul de a intarzia sau anula anumite comenzi si livrarea acestora.

In ciuda eforturilor noastre, daca se intampla situatia nedorita ca pretul Produselor comandate de Utilizator sau tipul ori caracteristicile Produselor comandate sa fi fost afisate eronat pe Site ori in baza noastra de date, sau acestea au fost modificate de furnizor, iar comanda inca nu a fost livrata, Eglo Romania isi rezerva dreptul de a anula comanda Utilizatorului si implicit livrarea iar intreaga suma achitata va fi returnata Utilizatorului in termen de 14 zile. Eglo Romania mai poate anula o comanda daca un anumit Produs a fost retras de catre furnizor sau de catre producator, din orice motive, sau a disparut efectiv din oferta acestora ori daca exista orice alte astfel de motive care au efect direct asupra confirmarii comenzii si/sau livrarii Produselor comandate de pe Site.

Comenzile efectuate pe Site se inregistreaza non stop si se proceseaza zilnic, de luni pana vineri, in intervalul orar 08:30-17:00. Nu lucram sambata si duminica si nici in zilele declarate sarbatori legale. Produsele sunt noi si sunt livrate in amabalajul original al producatorului. La receptionarea acestora este necesara semnatura de primire pe buletinul de expediere sau AWB (sau orice alt document avand valoare de document de predare) si este obligatorie verificarea continutului pachetului in prezenta curierului. De la data receptiei, Eglo Romania prezuma ca Produsele livrate sunt conforme cu comanda (calitativ si cantitativ) si ca au fost receptionate in stare buna de functionare.

Ridicare personala

Pentru Produsele comandate pe Site pentru care Utilizatorul a optat ridicarea din Magazinele Eglo Romania nu se percep taxe de transport, ridicarea acestora fiind gratuita. Daca Utilizatorul a efectuat plata prin card online sau ordin de plata, acesta va prezenta reprezentatului Eglo Romania actul de identitate la ridicarea Produselor comandate daca este persoana fizica, sau o imputernicire speciala de reprezentare, daca este reprezentantul unei persoane/entitati juridice.

Daca Produsele comandate pe Site sunt disponibile pe stocul Magazinului Eglo Romania pentru care ati optat, ridicarea se poate face imediat. Daca Produsele nu sunt pe stoc la momentul inregistrarii comenzii, veti fi contactat prin e-mail sau telefonic de un reprezentant Eglo Romania, care va va informa cu privire la data de ridicare. De la data informarii, in una dintre cele doua modalitati, vom pastra Produsele timp de 3 zile lucratoare de la confirmare, iar incepand cu a 4-a zi rezervarea va expira.

 

Outlet

Clientii au posibilitatea sa achizitioneze produse ale companiei la preturi dedicate sectorului OUTLET. In aceasta situatie, clientii sunt de acord sa achizitioneze produsele la preturi reduse, cunoscand si fiind de acord ca ambalajele produselor pot avea defectiuni, imperfectiuni, distruse, prezinta urme de lipire, etc. Exista posibilitatea ca produsele expuse in sectorul OUTLET sa prezinte anumite zgarieturi, lipsuri, mici imperfectiuni, informatii pe care clientii le cunosc si le insusesc. Orice solicitare si/sau pretentie a clientilor privind ambalajele si/sau produsele deteriorate vor fi respinse ca nefondate si neacceptate. In ceea ce priveste modalitatea de comanda, plata si/sau livrare se vor aplica mutatis – mutandis clauzele prezentului document privind produsele din afara sferei OUTLET.

Politica de returnare a Produselor

Utilizatorul are dreptul sa returneze Produsele comandate de pe Site si receptionate fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in conformitate cu O.U.G. nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii, precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative. Solicitarea de returnare se va face in termen de 14 zile calendaristice de la receptionarea Produsului. Singurele costuri care pot cadea in sarcina Utilizatorului sunt cheltuielile directe de returnare a Produselor.

Modalitati si termene de returnare.

Utilizatorul trebuie sa completeze cererea de retur si sa o trimita pe adresa de e-mail [email protected], impreuna cu 2-3 poze cu produsul vizat sau prin completarea acestui formular.

Returnarea produsului se poate face prin curier sau prin predare in oricare showroom Eglo Romania

 • Daca cererea este aprobata, cumparatorul este rugat sa o printeze si sa o puna in coletul cu produsul care urmeaza a fi returnat sau fa-ne o vizita in showroom-ul selectat in 3 zile lucratoare de la data aprobarii si preda produsul consilierilor Eglo.
 • Cumparatorul are obligatia de a returna produsul in maximum 3 zile lucratoare de la acceptarea cererii de returnare.
 • Adresa de livrare a retururilor este: Ilfov, Magurele, Str. Atomistilor, Nr. 1D, 071125 – Eglo Romania Prodexim SRL.
 • Contravaloarea produselor returnate va fi virata în contul bancar specificat in cerere, în termen de maximum 14 zile calendaristice de la acceptarea in scris de catre Reprezentantul Eglo a cererii de retur.

Conditii de returnare a Produselor

Produsul returnat trebuie sa fie in aceeasi stare tehnica si calitativa in care a fost livrat, in ambalajul original, cu etichetele intacte si impreuna cu toate documentele care l-au insotit (factura, certificat de garantie etc). Nu se accepta pentru returnare Produsele care au fost uzate/folosite, sau care prezinta modificari fizice, lovituri, ciobiri, zgarieturi, socuri, si/sau interventii neautorizate. In cazul in care o comanda la care s-a oferit produs cadou este returnata integral, Utilizatorul este obligat sa returneze si produsul cadou in starea lui originala, nedeteriorata si nedesigilata.

Retur DOA (Dead on arrival)

In eventualitatea in care Produsul achizitionat este nefunctional total sau prezinta vicii de fabricatie care il fac nefunctional total, acesta va fi inlocuit cu un produs functional, cu conditia notificarii in scris in termen de 2 zile lucratoare de la receptia Produsului prin e-mail la adresa [email protected] ori direct pe Site completand Formularul de Reclamatii cu vicii de fabricatie.

In cazul in care Utilizatorul doreste returnarea Produsului, imediat ce continutul coletului de retur a fost inspectat de Eglo Romania, iti vom trimite un e-mail pentru a te informa despre starea returnarii, daca a fost acceptata sau respinsa. Daca returnarea a fost acceptata restituirea pretului platit va fi efectuata folosind cea mai utila metoda de restituire financiara acceptata de ambele parti. Aceasta restituire financiara va avea loc in aproximativ 14 zile lucratoare de la data acceptarii returnarii.

Restituiri intarziate sau neefectuate (daca se aplica)

Daca nu ati primit restituirea pretului in termenul mentionat, primul pas este reverificarea contului bancar daca acesta a fost indicat pentru restituire. Deseori au loc intarzieri cauzate de sistemele bancare in cazul returnarilor. Daca ati urmat toti acesti pasi si nu ati primit pretul restituit conform detaliilor de mai sus, va rugam sa ne contactati prin e-mail la adresa [email protected] sau prin telefon la numarele de pe Site, care sunt in permanenta actualizate, ori direct pe Site folosind formularul de contact.

Schimburi (daca se aplica)

Schimburile/inlocuirile de Produse au loc numai in cazul in care Produsele livrate initial prezinta defecte sau urme de deteriorare, care ii afecteaza functionalitatea sau forma estetica. Daca doriti ca Produsul receptionat sa fie inlocuit cu acelasi tip de produs va rugam sa ne notificati in scris in termen de 2 zile lucratoare de la receptia Produsului prin e-mail la adresa [email protected] ori direct pe Site completand Formularul de Reclamatii cu vicii de fabricatie.

Reclamatii si sesizari

Orice problema in legatura cu Produsele se va solutiona pe cale interna intr-un mod amiabil in termen de 14 zile lucratoare de la data sesizarii in scris a problemelor, cu respectarea conditiilor prevazute in Termeni si conditii. Reclamatiile care privesc deficientele de natura estetica ale Produselor vor fi aduse in scris la cunostinta Eglo Romania in maxim 2 zile lucratoare de la data receptiei acestora.

Orice disputa dintre Eglo Romania si Utilizatori se va solutiona pe cale amiabila, iar in caz de esec, litigiul va fi de competenta instantelor de judecata din Bucuresti, in prima instanta fiind competenta Judecatoria Sector 2 sau Tribunalul Bucuresti, dupa caz.

Dreptul de retragere

Potrivit O.U.G. nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii, precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative, Utilizatorul are drepturile si obligatiile prevazute de acest act normativ privind retragerea din contractul incheiat la distanta.

Utilizatorul are dreptul ca, inainte de expirarea perioadei de retragere, sa se retraga din contract, fara a fi nevoit sa justifice decizia de retragere si fara a suporta alte costuri decat cele prevazute la art. 13 alin. 3 si art. 14 din O.U.G nr. 34/2014, in termen de 14 zile incepand din ziua in care intra in posesia fizica a Produsului. Cheltuielile de returnare sunt suportate de Utilizator. Produsul returnat trebuie sa fie in aceeasi stare tehnica, calitativa si cantitativa in care a fost livrat, in ambalajul original, cu etichetele intacte si impreuna cu toate documentele care l-au insotit (factura, certificat de garantie etc). Nu se accepta returnarea Produselor care au fost uzate/folosite, sau care prezinta modificari fizice, lovituri, ciobiri, zgarieturi, socuri, si/sau interventii neautorizate. In cazul in care o comanda la care s-a oferit produs cadou este returnata integral, Utilizatorul este obligat sa returneze si produsul cadou in starea lui originala, nedeteriorata si nedesigilata. Utilizatorul se obliga sa returneze Produsele in aceeasi stare in care le-a receptionat (in ambalajul original, cu toate accesoriile, cu etichetele intacte si documentele care l-au insotit). 

Costurile de transport retur vor intra intotdeauna in responsabilitatea Utilizatorului. Adresa postala pentru retur este: Orasul Magurele, Str. Atomistilor nr. 1D, Jud. Ilfov, Cod postal 077125.

Contractul la distanta reprezinta, conform art. 2 pct. 7 din O.U.G nr. 34/2014, orice contract incheiat intre profesionist si consumator in cadrul unui sistem de vanzari sau de prestare de servicii la distanta organizat, fara prezenta fizica simultana a profesionistului si a consumatorului, cu utilizarea exclusiva a unuia sau a mai multor mijloace de comunicare la distanta, pana la si inclusiv in momentul in care este incheiat contractul.

Eglo Romania va rambursa Utilizatorului contravaloarea Produsului in termen de maxim 14 zile de la data informarii facute de Utilizator catre Eglo Romania in ceea ce priveste decizia de retragere din contract. Eglo Romania poate sa amane rambursarea contravalorii Produsului pana la data aprobarii continutului coletului de retur sau pana la primirea unei dovezi conform careia acesta a fost expediat.

Suma va fi returnata dupa cum urmeaza prin virament bancar.

Politica de garantie

Toate Produsele sunt noi si livrate in ambalajul original al producatorului.

Produsele cumparate de la Eglo Romania beneficieaza de garantia legala obisnuita de la minim 24 luni la maxim 60 luni, incepand de la data cumpararii, pentru fiecare tip de Produs comandat. Fiecare Produs va fi insotit de factura de achizitie si de certificatul de garantie emis de producator.

In eventualitatea in care Produsul achizitionat este nefunctional total sau prezinta vicii de fabricatie care il fac nefunctional total, acesta va fi inlocuit cu un produs functional, cu conditia notificarii in scris in termen de 2 zile lucratoare de la receptia Produsului prin e-mail la adresa [email protected] ori direct pe Site completand Formularul de Reclamatii cu vicii de fabricatie.

Schimburile/inlocuirile de Produse au loc numai in cazul in care Produsele livrate initial prezinta defecte sau urme de deteriorare, care ii afecteaza functionalitatea sau forma estetica. 

Nerespectarea termenului de notificare atrage sanctiunea decaderii din dreptul de a cere rezolutiunea vanzarii. Cand viciul apare in mod gradual, termenul de 2 zile lucratoare incepe sa curga din ziua in care Utilizatorul isi da seama de gravitatea si intinderea viciului.

Termenul de rezolvare al unui eveniment de service este de maxim 30 zile calendaristice pentru Utilizatorii in calitate de consumatori, mai putin cazul in care un termen mai restrictiv este prevazut de lege, situatie in care se va aplica termenul legal. Termenul incepe sa curga de la data cand Produsul este receptionat la sediul nostru din Orasul Magurele, Str. Atomistilor nr. 1D, Jud. Ilfov, Cod postal 077125. Daca la trecerea acestui termen, defectul reclamat nu este remediat, se aplica una din urmatoarele masuri, in ordinea mentionata:

 1. Inlocuirea cu un produs nou, identic;
 2. Daca nu exista in stoc un produs identic si nici nu se doreste returnarea contravalorii produsului, inlocuirea se face cu un produs nou cu caracteristici si performante cel putin similare cu cele ale produsului initial doar cu acordul utilizatorului si fara plata unei sume suplimentare.
 3. Returnarea contravalorii produsului..

Eglo Romania garanteaza ca Produsele comercializate :

– Sunt noi si nu pun in pericol viata, sanatatea si securitatea oamenilor si a animalelor daca sunt utilizate/manevrate corespunzator instructiunilor de utilizare;

– Corespund scopului descris in mod corect, complet si precis in instructiunile de utilizare aferente fiecarui Produs (etichete, instructiuni sau marcaje de pe ambalajul individual), precum si scopurilor pentru care sunt utilizate in mod normal Produsele de acest tip;

– Nu au defecte de functionare;

– Au parametri de calitate si performante normale, in acord cu specificatiile tehnice aferente.

Eglo Romania nu acorda garantie Produselor comandate si livrate daca lipsa de conformitate rezulta din:

Manipularea, folosirea, depozitarea, montarea, instalarea, demontarea, utilizarea/exploatarea neconforma cu Instructiunile producatorului, inclusiv aducerea de modificari sau interventii neautorizate asupra Produselor facute de catre Utilizator sau de catre terti;

Expunerea la lovituri, incendii, inundatii, cutremure si/sau alte asemenea evenimente tinand de cazurile de cazul fortuit sau forta majora, asa cum sunt ele definite de legea romana;

Distrugerea, degradarea ori scaderea calitatilor tehnice ale Produselor datorita conditiilor incorecte de depozitare/pastrare, manipulare si/sau utilizare, ori ca efect al unor imprejurari externe (de exemplu fluctuatii de tensiune ale energiei electrice, supratensiunilor din retea, a descarcarilor electrice din atmosfera sau a contaminarii cu lichide sau materii straine);

Utilizarea in alt scop, in alt mod sau in alt mediu decat cel recomandat de producator;

Arderea accesoriilor (lampilor, becurilor, surselor de lumina in general) care sunt consumabile si pot fi montate ori demontate fara a folosi vreo unealta.

Produsele defecte, in garantie, se vor inlocui sau repara, in functie de caz, in conformitate cu politica de service a producatorilor si respectand legislatia in vigoare.

Politica de reparatie

Daca se constata lipsa conformitatii, Utilizatorul are dreptul de a solicita, fara sa achite vreun cost, repararea Produsului sau inlocuirea acestuia daca repararea este imposibila sau disproportionata. Astfel, Eglo Romania va aduce Produsele in cauza la conformitate daca va constata lipsa conformitatii, fara a solicita vreo plata Utilizatorului, prin reparare sau inlocuire, dupa caz. Utilizatorul poate solicita, daca nu beneficiaza nici de repararea si nici de inlocuirea Produsului, sa primeasca fie o reducere corespunzatoare a pretului Produsului, fie rezolutiunea contractului de vanzare a Produselor respective. Notiunea “fara plata” inseamna ca Eglo Romania nu va solicita nicio plata Utilizatorului privind aducerea Produselor la conformitate, expedierea, transportul, manipularea, diagnosticarea, expertizarea, demontarea, montarea, manopera, materialele utilizate si ambalarea.

Utilizatorul nu are dreptul sa solicite rezolutiunea contractului, daca lipsa conformitatii este minora.

Prelucrarea datelor cu caracter personal

Operatorul de date cu caracater personal colectate de pe acest Site este Eglo Romania.

Depunem toate eforturile pentru a va asigura ca va protejam si respectam confidențialitatea datelor Dvs cu caracter personal prin implementarea masurilor necesare prevazute de normele și reglementările în vigoare privind protecția datelor, inclusiv Regulamentul general (UE) 2016/679 privind protecția datelor (“ RGPD”).

Aceast capitol are rolul de a vă informa asupra datelor cu caracter personal pe care le colectăm de la dvs. sau pe care dvs. ni le comunicați prin intermediul prezentului site web, precum și a modului în care vom prelucra aceste date.

Potrivit normelor și reglementărilor în vigoare privind protecția datelor (“ RGPD”) – datele cu caracter personal sunt definite ca orice informatie privind o persoana fizica identificata sau identificabila. In principiu reprezinta date personale, pe care si Compania EGLO le are in vedere: numele si prenumele persoanei fizice, domiciliul, adresa de email, CNP, numar de telefon, coduri client/atribut al contului inregistrat, codul de identificare de tip AWB pentru livrarea produsului comandat etc.

Datele dvs personale pe care le colectează și prelucrează compania EGLO sunt: numele și prenumele persoanei, domiciliu (adresa poștală pentru livrare), adresa de email, CNP-ul, numar de telefon, coduri de identificare client/identificator online, date de facturare (in cazul finalizării unei comenzi), informații bancare (în cazul efectuării unui retur/ramburs de plată), cont social media.

Nu colectăm și nu prelucrăm în alt mod date sensibile, incluse in “RGPD” privind protecția datelor în categorii speciale de date cu caracter personal. De asemenea, nu dorim să colectăm sau să prelucrăm date ale minorilor care nu au împlinit varsta de 18 ani.

Așadar, potrivit Regulamentului este operator de date cu caracter personal Compania EGLO Romania Prodexim SA societate română cu personalitate juridică cu sediul social in Orasul Magurele, Str. Atomistilor nr. 1D, Jud. Ilfov, avand numar de ordine in Registrul Comertului Ilfov J23/104/2013, fiind identificata prin Cod Unic de Inregistrare 8863465, atribut fiscal R,

Compania aduce la cunostinta ca enumerarea datelor personale de mai sus si urmatoarele este pur exemplificativa si ca in raport de serviciul angajat de client, subscrisa colecteaza numai acele date personale minime necesare indeplinirii scopurilor/activitatilor realizate de Eglo.

În procesul de operare a prezentului site web, Compania Eglo colectează anumite informații (“date cu caracter personal”) referitoare la persoane fizice identificate sau care pot identifica persoane fizice, date furnizate de utilizatorii prezentului site web, prin exprimarea voluntara a consimtamantului, în mod direct (ex. nume, prenume, adresă poștală, adresă de e-mail, număr de telefon) sau indirect (ex. adresă IP, utilizarea UUIDS (unique identifiers provided by social logins).

Scopurile prelucarii datelor cu caracter personal furnizate de catre un “Membru” sau un “Client Eglo”, avute in vedere si urmarite de catre compania Eglo sunt următoarele:

 • procesarea comenzilor si retururilor;
 • pastrarea relatiei cu partenerii contractuali in scopuri contabile;
 • optimizarea activitatii de marketing;
 • solutionarea cererilor privind indeplinirea unei comenzi
 • comunicari de marketing;
 • administrarea contului in cadrul platformei Eglo;
 • scopuri statistice.

Prin crearea Contului, Compania Eglo colecteaza, prelucreaza si administreaza datele dvs personale in conformitate cu normele si reglementarile “ RGPD” pentru urmatoarele perioade de timp: (i) in conformitate cu prevederile codului civil privind instituția juridică a prescripției precum si a conditiilor contractuale asumate prin acceptarea termeni&conditii, datele personale colectate sunt arhivate/păstrate de Companie pe o perioadă de 3 ani de la incetarea contractului (pentru situatia livrarilor si neintervenirii solicitarilor de retur); (ii) datele personale colectate sunt arhivate/păstrate de Companie pe o perioadă de 3 ani si/sau Client si-a exprimat de la data intervenirii ultimului retur aferent contului.

De asemenea este bine sa stiti ca putem prelucra date cu caracter personal pentru a vă informa în legătură cu produse și servicii, oferte promoționale sau pentru abonarea la newsletter. Ca regulă generală, aceste date cu caracter personal vor fi prelucrate în scopuri directe de marketing numai cu consimțământul dvs. și prin utilizarea canalelor de comunicare (email, sms etc.) pe care le-ați indicat în momentul oferirii consimțământului. In aceste conditii este important sa cunosti ca vom utiliza consimtamantul ca tau exprimat in scop de marketing pana la retragerea acestuia, existand posibilitatea de retragere a acestui tip de consimtamant oricand.

Clientul Eglo prin transmiterea datelor cu caracter personal, declară și acceptă necondiționat ca datele sale personale să facă parte, să fie arhivate în baza de date a proprietarului, exprimându-și astfel un acord expres și neechivoc ca datele sale personale să fie stocate, utilizate și prelucrate conform scopurilor precizate mai sus.

Compania Eglo va informeaza ca prelucrarea reprezinta: orice operatiune/set de operatiuni asupra acestor date (cu sau fara utilizarea de mijloace automatizate), respectiv colectarea, inregistrarea, organizarea, structurarea, stocarea, adaptarea, modificarea, extragerea, consultarea, utilizarea, diseminarea, punerea la dispozitie, alinierea, combinarea, restrictionarea, stergerea, distrugerea etc. (aceste operatiuni sunt indicate cu titlu exemplificativ in Regulament, notiunea de prelucrarea reprezentand orice fel de operatiune in legatura cu datele personale).

La nivel teritorial dispozitiile regulamentului se aplica prelucrarilor efectuate de un operator sau imputernicit cu sediul in U.E., prelucrarilor de date personale ale unor persoane aflate in UE, efectuate de un operator sau imputernicit care nu e stabilit in UE, daca: se ofera bunuri sau servicii catre persoane aflate in UE sau se monitorizeaza comportamentul persoanelor din UE.

Compania Eglo este operator de date cu caracter personal potrivit normelor si reglemantarilor in vigoare, inclusiv RGPD.

Compania va aduce la cunostinta ca in raport de activitatea/serviciu ales de client, respectiv a scopului colectarii datelor cu caracter personal, Eglo poate transmite datele dvs companiilor din grup, tertilor sau autoritatilor pentru indeplinirea scopurilor pe baza temeiurilor activitatilor de procesare. Potrivit Regulamentului “RGPD” va informam ca putem transmite sau oferi acces la anumite date cu caracter personal ce te privesc următoarelor categorii de destinatari:

 • societatilor din grup pentru gestiunea comenzilor;
 • partenerilor comerciali pentru furnizarea produselor/serviciilor comandate;
 • furnizorilor de servicii de curierat;
 • furnizorilor de servicii de plată/bancare;
 • furnizorilor de servicii de contabilitate, pentru tinerea evidentei contabile prin imputernicit extern;
 • societăților de asigurare;
 • altor societăți cu care putem dezvolta programe comune de ofertare pe piață a bunurilor si serviciilor noastre;
 • autoritatilor publice

Va asiguram ca vom depune toate diligentele ca imputernicitul si/sau terta parte contractanta ofera garantii suficiente pentru a pune in aplicare masuri tehnice si organizatorice adecvate, astfel incat procedurile sa indeplineasca cerintele normelor si reglementarilor legale, inclusive RGDP si sa asigure protectia drepturilor persoanei vizate (persoana fizica client Eglo).

Temeiul pentru care prelucrăm aceste date personale și administrăm aceste date colectate poate fi in raport de scopul prelucarii datelor consimțământul dvs, acordat cu prilejul creării contului online și al validării acestuia, prin solicitarea de a fi devenit client Eglo. Totodata, temeiul este și unul legal și/sau contractual, având la bază contractul/raportul comercial ce a luat naștere între dvs, client și compania Eglo, prin plasarea comenzii și efectuarea plăților produselor comandate, prin efectuarea de retururi ale produselor neconforme și/sau refuzate etc., dar și un temei legitim necesar și indispensabil desfășurării activităților comerciale și economice ale companiei Eglo prevăzut asemenea de Regulament. Vom prelucra datele dvs personale pentru a imbunatati si a lua măsuri de protectie, ori de cate ori se impune, pentru protectia privind utilizarea site-ului web și a utilizatorilor platformei EGLO față de atacuri cibernetice, masuri de prevenire și detectare a tentativelor de frauda, inclusiv transmiterea unor informații către autoritățile publice competente, masuri de gestionare a diverselor altor riscuri.

De asemenea tinem sa fiti informat in mod complet si intelegem ati prezenta Principiile stabilite de Regulamentul UE 679/2016 si Drepturile Utilizatorului privind datele cu caracter personal.

Regulamentul european in domeniul protectiei datelor cu caracter personal reglementeaza un numar de 6 principii a fi respectate de operator (compania EGLO) atunci cand proceseaza date personale:

 • principiul legalitatii, echitatii (corectitudine) si transparentei. Conform acestui principiu, compania trebuie sa se asigure (1) ca prelucrarea de date trebuie sa fie realizata doar respectand dispozitiile legale, orice alta procesare va fi considerata a fi ilicita, (2) ca prelucrează datele doar în modalitățile pe care persoana în cauză le-ar aștepta în mod rezonabil si (3) ca procesarea trebuie sa fie transparenta, adica operatorul sa transmita subiectilor clar si deschis cum intentioneaza sa foloseasca datele personale;
 • principiul limitarii scopului pentru care sunt colectate datele. Compania noastra respecta acest principiu obligandu-se sa colecteze si sa administreze/proceseze datele personale doar pentru scopul determinat si transmis persoanei;
 • principiul reducerii la minim a datelor prelucrate. Compania noastra respecta acest principiu colectand/procesand numai acele date minim necesare pentru realizarea operatiunilor, adoptand norme prin care sa se asigure ca nu va colecta date inutile in raport de operatiunea comerciala.
 • principiul exactitatii, date actuale. Compania noastra va colecta/procesa de la clientii sai doar date exacte si actuale.
 • principiul pastrarii datelor pe o perioada necesara indeplinirii scopurilor pentru care sunt prelucrate. Compania noastra respecta principiul reglementat de regulamentul european arhivand/pastrand datele dvs doar pentru perioada de timp necesara indeplinirii scopurilor. 
 • principiul integritatii si confidentialitatii. Compania noastra a implementat toate masurile de securitate si a dispus la nivelul propriilor departamente norme care au menirea de a asigura securitatea impotriva procesarilor neautorizate si ilicite si impotriva pierderilor de date accidentale, distrugerilor sau deteriorarilor.

6.9   Regulamentul european a statuat ca persoanele fizice (clientii EGLO) beneficiaza de 8 (opt) drepturi astfel:

 1. dreptul la informare (art 13, art. 14). A se avea in vedere ca in partea introductiva a documentului „termeni si conditii” precum si prin prezentul capitol sunt prezentate informatii despre: identitatea si datele de contact ale operatorului si reprezentantului acestuia; datele de contact ale responsabilului cu protectia datelor; scopul prelucrarii si temeiul legal; destinatarii sau categoriile de destinatari; informatiile despre transferul de date catre o tara terta; garantiile adecvate; perioada de stocare; drepturile sale; dreptul de a formula plangere; eventualele consecinte a furnizarii datelor; existenta unui proces decizional automatizat.
 2. dreptul la acces (art 15). Dreptul la acces al persoanelor este respectat de Companie si priveste urmatoarele: confirmarea cu privire la prelucrarea de date; accesul la datele prelucrate; furnizarea unei copii a datelor cu caracter personal, care fac obiectul prelucrarii; obtinerea de informatii suplimentare (contra unei taxe rezonabile); accesul de la distanta printr-un sistem care permite vizualizarea datelor de catre persoana vizata; verificarea identitatii persoanei care solicita informatii.
 3. dreptul la rectificare (art 16, art. 19). Dreptul la acces al persoanelor este respectat de Companie si priveste: rectificarea de date indexate; completarea datelor;
 4. dreptul de stergere (ar. 17, art. 19). Compania respecta dreptul de stergere exercitat de persoanele fizice numai in conditiile si cu in care acest drept este exercitat intr-o manierea motivata/fundamentata:
  1. motive: datele nu mai sunt necesare; retragerea consimtamantului; opozitie; prelucrare ilegala. De asemenea, prin crearea Contului, Clientul si-a dat acordul ca EGLO sa transmita datele sale cu caracter personal catre partenerii contractuali conform unei obligatii legale impuse de dreptul Uniunii Europene sau de cel intern; oferirea de servicii unui copil, daca nu sunt indeplinite conditiile legale;
  2. dreptul nu se poate exercita si implicit respecta daca prelucrarea este necesara pentru: dreptul la libera exprimare si informare; respectarea unei obligatii legale; executarea unei sarcini in interes public; in domeniul sanatatii; arhivare; cercetare stiintifica sau istorica; scopuri statistice; constatarea, exercitarea sau apararea unui drept in instanta.
 5. dreptul la restrictionare (art. 18, art. 19). Regulamentul confera acest drept persoanelor putand fi exercitat, astfel:
  1. cazuri: contestare exactitate date; prelucrare ilegala; datele nu mai sunt necesare;
  2. operatorul poate doar stoca datele;
  3. orice prelucrare cu privire la date restrictionate necesita consimtamantul persoanei vizate;
  4. operatorul comunica tuturor destinatarilor rectificarea, stergerea sau restrictionarea datelor.
 1. dreptul la portabilitate (art. 20). Conform dispozitiilor regulamentului Compania respecta dreptul persoanelor de a solicita portarea datelor proprii, intr-un format simplu, usor de citit si de a le transmite altui operator ales de persoana care isi exercita dreptul.
 2. dreptul la opozitie (de a inceta activitatea de procesare – art. 21), poate fi exercitat, doar pentru urmatoarele scopuri: marketing direct; cercetare, stiintifice, istorice, statistice; indeplinirea unei sarcini in interes public, exercitarea autoritati publice; interesele legitime ale operatorului sau ale unei parti terte
 3. dreptul de a nu fi evaluat prin profilare automata (art 22), presupune:
  1. caracterul ilicit al crearii de profiluri indiferent de scop: evaluarea capacitatii si calitatii muncii salariatilor; acordarea de scoring – credite;
  2. exceptie: existenta consimtamantului persoanei.

Este bine sa stiti ca aveti posibilitatea de a contacta si Responsabilul privind Protectia Datelor la nivelul EGLO, in vederea prelucrarii respectivelor date la adresa de email: [email protected] Va asiguram ca vom depune eforturile necesare pentru a raspunde prompt solicitarilor dvs si pentru a va furniza detaliile de care aveti nevoie!

De asemenea, va informam ca aveti dreptul să depui o plângere la autoritatea de supraveghere cu privire la prelucrarea datelor tale cu caracter personal. În România, datele de contact ale autorității de supraveghere pentru protecția datelor sunt următoarele:

Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal.Oricare Membru

B-dul G-ral. Gheorghe Magheru nr. 28-30, Sector 1, cod poștal 010336, București, Romania

Telefon: +40.318.059.211 sau Client are+40.318.059.212;

E-mail: [email protected]

Pentru exercitarea drepturilor prevăzute anterior, in calitate de client al companiei EGLO ai dreptul de a obtine de la Companie, printr-adresa o cerere scrisa, semnata si datata, in mod gratuit:

 1. a) confirmarea faptului ca datele care il privesc sunt sau nu sunt prelucrate la un moment dat;
 2. b) dupa caz,scrisă, datată și expediată la adresa [email protected] prin care să-ti exerciti în mod just și licit dreptul tău de intervenție garantat, privind: (i) rectificarea, actualizarea, blocarea sau stergereaștergerea datelor a carorcăror prelucrare nu este conforma legii, inconformă dispozițiilor legislatiei nationale (Lg. 677/2001) și ale Regulamentului UE 679/2016, putand fi exercitat pentru toate acțiunile sus menționate în special a datelor când datele sunt incomplete sau inexacte;
 3. c) dupa caz, transformarea in date anonime a datelor a caror prelucrare nu este conforma legii;
 4. d) (ii) anonimizarea datelor cu caracter personal, (iii) notificarea catre tertii caroracătre terțe părți cărora le-au fost dezvaluite datele a oricarei operatiuni efectuate conform lit. b) sau c), daca aceastaprezentate/dezvăluite datele, cu condiția ca această notificare nu se dovedeste imposibila sau nu presupunesă nu presupună un efort disproportionat fatadisproporționat față de interesul legitim care ar putea fi lezat, respectiv pentru (iv) încetarea prelucrării datelor sale personale în măsura în care acest lucru este posibil potrivit scopului prelucrării. In calitate de Operator te informam ca vom înceta de îndată prelucrarea datelor personale dacă scopul pentru care le-am colectat a încetat.

Forta majora si cazul fortuit

Exceptand cazurile in care nu au prevazut in mod expres altfel, nici una din partile unui contract incheiat, care este inca in derulare, nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea la termen si/sau in mod corespunzator, total sau partial, a oricareia din obligatiile care ii incumba in baza contractului, daca neexecutarea obligatiei respective a fost cauzata de un eveniment de forta majora.

Partea sau reprezentantul legal al partii care invoca evenimentul mai sus mentionat este obligat sa aduca la cunostinta celeilalte, imediat si in mod complet, producerea acestuia si sa ia orice masuri care-i stau la dispozitie in vederea limitarii consecintelor respectivului eveniment.

Partea sau reprezentantul legal al partii care invoca evenimentul mai sus mentionat este exonerat de la aceasta obligatie numai in cazul in care evenimentul o impiedica sa o duca la bun sfarsit.

Daca in termen de 15 zile de la data producerii lui, respectivul eveniment nu inceteaza fiecare parte va avea dreptul sa notifice celeilalte parti incetarea de plin drept a acestui contract fara ca vreuna dintre ele sa poata pretinde celeilalte alte daune-interese.

Partea care invoca evenimentul de forta majora trebuie sa faca dovada imposibilitatii executarii obligatiilor in termen de 30 zile de la data producerii evenimentului dar in limitele art. 1012.3.

Exceptional (fara vina EGLO Romania) si din cauza unui caz fortuit (cum ar fi accident al transportatorului sau al furnizorului) este posibil ca livrarea produselor nu va putea fi facuta, situatie care va disculpa Eglor Romania de orice plata de daune/penaliatati/etc.

Informatii privind DEEE

Deseurile de echipamente electrice si electronice (DEEE) pot contine substante periculoase ce au un impact negativ asupra mediului si sanatatii umane in cazul in care nu sunt colectate separat.

Avand in vedere prevederile OUG 195/2005 – referitoare la protectia mediului si O.U.G. 5/2015 privind deseurile de echipamente electrice si electronice, CLIENTII vor avea in vedere urmatoarele:

 • CLIENTII au obligatia de a nu elimina deseurile de echipamente electrice si electronice (DEEE) ca deseuri municipale nesortate si de a colecta separat aceste DEEE;
 • Colectarea acestor deseuri (DEEE) se va efectua prin serviciul public de colectare a DEE, direct de catre Asociatia Ecotic (conform pct. 1.3 si 1.4) si prin centre de colectare organizate de operatori economici autorizati pentru colectarea DEEE . Puteti accesa lista punctelor de colectare: http://www.ecotic.ro/consumatori/puncte-colectare-DEEE
 • Clientii pot preda DEEE in mod gratuit la punctele de colectare specificate la momentul achizitiei unui produs nou din aceeasi categorie; astfel, Eglo Romania aplica politica de colectare a DEEE in sistem de preluare a echipamentelor unul la unul, conform legislatiei in vigoare, daca echipamentul predat este echivalent si a indeplinit aceleasi functii ca si echipamentul nou furnizat; CLIENTII Eglo Romania pot preda DEEE echivalent comunicand aceasta optiune catre Eglo Romania la momentul comenzii sau la primirea acesteia;

Simbolul care indica faptul ca echipamentele electrice si electronice fac obiectul unei colectari separate si ca acestea au fost introduse pe piata dupa data de 31.12.2006 reprezinta o pubela cu roti barata cu o cruce si cu bara neagra in partea de jos, ca in imaginea alaturata.

Aceasta pictograma indica faptul ca DEEE nu trebuie amestecate cu deseurile menajere si ca ele fac obiectul unei colectari separate.

Dispozitii finale

Eglo Romania isi rezerva dreptul de a putea efectua orice modificari ale acestor prevederi, precum si orice modificari ale site-ului/structurii acestuia/serviciului precum si orice continut fara notificare prealabila a Clientului.

In limita prevederilor Termeni si Conditii, Eglo Romania nu va putea fi facuta responsabila pentru eventualele erori aparute pe site din orice cauza, inclusiv din cauza unor modificari, setari, etc., care nu sunt facute de catre administratorul site-ului.

Eglo Romania isi rezerva dreptul de a introduce bannere publicitare de orice natura si/sau legaturi pe oricare pagina a site-ului, cu respectarea legislatiei in vigoare.

Contact si alte informatii

In cazul in care exista intrebari sau sugestii in legatura cu Eglo Romania, va rugam sa ne contactati la numarul de telefon +40 756.061.913 si +40 31.425.09.02/3, de Luni pana Vineri, program 08:00-17:00, sau prin e-mail la [email protected]

Orice comentarii, intrebari, feedback, idei, sugestii sau alte comunicari sau informatii despre sau referitoare la site-ul www.egloromania.ro, functionalitatea sau imbunatatirea acestuia vor ramane proprietatea EGLO Romania Prodexim SRL.

Responsabilul cu protectia datelor cu caracter personal poate fi contactat la adresa de e-mail dedicata: [email protected]